středa 11. září 2019

Co s kusy hlíny a bláta na silnici v obci?

Nevěřícně kroutila hlavou paní, když dnes ráno vyšla před dům. Krajská silnice II/397 Hostěradice - Jaroslavice - Hraniční přechod (přes Mackovice - Božice a Hrádek) byla jedna blátivá hrouda a hrudka vedle druhé. Tak jak to odpadávalo od kol traktoru a vlečky nebo jiného připojeného zařízení. Nevím. Já do toho na křižovatce u hospody prostě musel vjet taky.


Celé to tak vypadalo až k solárkům.... Co jsem však nikde neviděl, byla armáda zaměstnanců firmy, která tuto spoušť způsobila. Bývávalo před desítkami let dobrým zvykem, že kdo něco takového způsobil, tak si to po sobě taky hned uklidil. Jj, bejvávaly i jiné dobré projevy slušnosti a ohleduplnosti, to už dneska nefrčí....! Na nic není čas a ten provoz je stejně tak velký, že by spíš zaměstnanec s lopatou na silnici přišel k úrazu, než by dokončil potřebnou úklidovou činnost.
Tak to berme jen jako takový podotek nebo povzdechnutí, že jsme vlastně nuceni se stále víc a častěji smiřovat se šlendriánem, lajdáctvím, nezodpovědností, neúctou a BEZOHLEDNOSTÍ života kolem nás.

                                       (lan)



6 komentářů:

  1. A o tech polnich cestach ani nemluve...ti je tankodrom...tam se neda jit ani na prochazku...
    FARMA Božice...kdo jiný...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ať je policie pořádně škrábne !

    OdpovědětVymazat
  3. Přeci existuje něco jako čistící vůz....je možno zapůjčí a projet silnici..ale to by musel někdo z vedení použít hlavu...samozřejmě by to něco stalo...

    OdpovědětVymazat
  4. Není pravda, že není čas to uklidit, my když zbourame most a auta jezdí na komunikaci z pole, tak to hned uklizime. A že jich je. To záleží na vedení firmy a jestli oni jsou p.....a, tak s tim nic neuděláme, bohužel! !!!

    OdpovědětVymazat
  5. Ono je namísto mlácení prázdné slámy tady v komentářích a v hospodě vlastně řešení pro ty, kdo na to mají koule, jednoduché. Zavolat známé číslo 158 a nahlásit porušení §23 a §45 Zákona 361/2000Sb. A Policie ze zákona prostě konat musí!
    Takže pro případné koulaře nabíjím:

    Zákon 361/2000 Sb. Zákon o provozu na pozemních komunikacích
    § 23
    Vjíždění na pozemní komunikaci
    (3) Vozidla vjíždějící na pozemní komunikaci musí být předem očištěna tak, aby neznečišťovala pozemní komunikaci.
    § 45
    Překážka provozu na pozemních komunikacích
    (1) Kdo způsobil překážku provozu na pozemních komunikacích, musí ji neprodleně odstranit; neučiní-li tak, odstraní ji na jeho náklad vlastník pozemní komunikace.

    Zákon 13/1997 Sb. O Pozemních komunikacích
    § 28
    (1) Při znečištění dálnice, silnice nebo místní komunikace, které způsobí nebo může způsobit závady ve sjízdnosti nebo schůdnosti, musí ten, kdo znečištění způsobil, je bez průtahů odstranit a uvést tuto pozemní komunikaci do původního stavu; nestane-li se tak, je povinen uhradit vlastníkovi této pozemní komunikace nebo správci, je-li výkon správy pozemní komunikace zajišťován prostřednictvím správce, náklady spojené s odstraněním znečištění a s uvedením pozemní komunikace do původního stavu.

    OdpovědětVymazat