sobota 7. září 2019

Když Lopík jezdí... (dopl. text i foto)

Byla to dneska po všech stránkách povedená sobota. Déšť nedéšť, v plné sestavě a se silnou lavičkou jsme se do tradičního soupeře zakousli. Zdařilá pak byla druhá půlka, kdy nám nevadil ani místy silný déšť.
OP: Božice A - Jezeřany 2:1(0:0). Naše branky dali David Švejdík (z pen.) a Evžen Egner.

V brance Pumpido, v obraně Roman, Džamp, KaKa a předstoper Zdenál, záloha Lopík, Honza M., Míša, Čudl a na hrotu Jara s Lovcem. Na lavičce připravení: Lukyn, Soukič, Pavel, Honza Sz. a Tom. vedoucí Mirek a trenér Jura.
Letos poprvé jedna z ideálních sestav našeho mužstva, jelikož chyběl jenom Karlík, Jura a dlouhodobě zraněný Adam.

Zápas dvou vyrovnaných soupeřů, kde hosté sázeli na důslednou osobní obranu a vysoké nákopy na svého hroťáka Jakuba Popelu. Hrálo se v dobrém tempu na mokrém trávníku, protože v Božicích spadlo od páteční půlnoci do sobotního poledne 30 mm! Možná to byl jeden z důvodů, že střelecky vyšla první půlka oběma týmům naprázdno. My měli první roh už ve 2´, ale  z Čudlova centru pálil Jara vysoko nad. Zkusil to i Lopík po rychlém útoku. Hosté využili našeho zaváhání v 5´, ale ani oni naši branku netrefili. Bylo to z obou stran svěží, ale takové neuspořádané. Šance byly na obou stranách, ale buď zbrkle zakončené, nebo moc rychle pasy. My však byly více na míči a v určitých pasážích jsme předváděli pěknou kombinační hru, bohužel vesměs zakončenou slabou nebo nepřesnou střelou. Jak tam někdo glosoval: "Opět nenachystané zakončení." Neujaly se ani technické standardky z kopačky Honzy M. Kolem 20´ jsme přestali hrát naši hru, nechali jsme si vnutit tu jezeřanskou a málem se nám to v 21´ vymstilo. Ještěže to nakonec poslal Roman do autu. A konečně zase pěkná akce v 26´  zakončená křížnou střelou Romana jen těsně minula branku JM. Naopak velmi horko nám bylo před naší bránou v 27´. Po rychlém útoku a dvou rozích jsme už mohli prohrávat... "Hoši, už se vzpamatujte!", povzbuzují naši fanoušci trošku zaskočené naše hráče. A jak jsme chtěli, tak nás naši vyslyšeli. Pěkně potáhl Lovec a Čudlova polovysoká střela šla jen těsně mimo (30´). A pokus vyslat Lopíka (31´) už skoro vyšel! "Víc do praporku! Zkuste tu hru zjednodušit. Konečně jsme se rozhýbali. Ale pozor na důrazné hráče Jezeřan!" To byly některé komentáře na ochozu. V 36´ střílí bez přípravy Džamp. Ostrý loket ve svých žebrech pocítil v 38´ Honza M. Pěknou akci předvedla ve 40´ dvojice Čudl - Evžen. Byl z toho roh a Evženova hlavička mimo. Poslední příležitost otevřít skore v 1. poločasu jsme měli ve 42´po faulu na Honzu M.. Kope Honza a zakončuje prudkou střelou Roman. Opět mimo. Škoda.

Trenérovy "žaludeční kapky" o přestávce jistě zabraly, ale ani hosté na nic nečekali a pokračovali v důrazných osobních soubojích. Ze země se těžce sbíral KaKa a po akci Jara .- Lovec - Honza M. skončil na zemi posledně jmenovaný. Přímák nám nevyšel, ale zbytečně jsme na půlce faulovali, nechali jsme hosty hrát v naší obraně a v 52´ jsme dostali gól! Naštěstí nás vedení hostů 0:1 nesrazilo na kolena, ale naopak. Přidali jsme na důrazu, zamkli jsme soupeře a přihrávkami nakrátko jsme se posouvali k jezeřanské bráně. Po faulu jsme kopali přímák a po jeho rozehrání byl ve vápně složen k zemi Lopík. Penaltu v 56´  bezpečně proměnil Džamp a srovnal tak na 1:1.
Chvilkové nepozornosti hned využili hosté k bleskovému protiútoku, po faulu kopali VPK a Pumpido jen s vypětím všech sil míč vytáhl na roh. Více příležitostí jsme ale od 61´ měli my: Míša v běhu tutovka, Lovec v pěkné akci a Lopík v gólovce (67´). Lovcův centr před branku nezpracoval Lukyn a KaKa poslal do jedné z pohledných akcí Lopíka. "Vidíš, jak Lopík jezdí?" Za trvalého deště (od 66´) hrajeme na kluzkém terénu jako z partesu a dvojice Honza - Lopík byla neúnavná. Déšť se změnil liják, ale naše hráče to nerozhodilo. Střílel Roman, Lovce zastavil praporek AR. Hosté hrající pod tlakem často faulovali a tak se každou chvíli kopalo proti nim. Postupně šli do hry Soukič, Lukyn a v závěru i Pavel a Tom. Po Romanově přímáku v 85´ poslal Lovec hlavičku mimo, ale v 88´ se Lovec dočkal. Romanův centr po zemi do ohně pohotově umístil do branky a strhl tak konečné vítězství 2:1 na naši stranu.

Velmi dobré bylo celé trio rozhodčích (Chaloupka, Coufal, Šles), které nechalo hru plynout, ta se odehrála bez vážnějších sporných situací a drobné nepřesnosti neovlivnily celkový průběh zápasu.

Ve vyrovnaném utkání jsme měli přeci jenom navrch, určitě jsme hosty předčili kombinační hrou a celkovým pohybem na hřišti. Taky naše vůle po vítězství byla zřetelná a proto je i naše vítězství zasloužené. Tak jsme se konečně dočkali našeho prvního vítězství v letošním ročníku okresního přeboru a opustili jsme dno tabulky. To s radostí přenecháme jiným.

              (lan)
Z 1. půlky aspoň tři momentky z mobilu:





Momentky z 2.p.:












































3 komentáře:

  1. Ůplně pravdivý a přesný komentář. Domácí byli lepším celkem a zaslouženě zvítězili.

    OdpovědětVymazat
  2. V Mor. Krumlově se pro nezpůsobilý terén nehrálo utkání MK B - Jaroslavice. A jelikož Práče si odnesly ranec od vedoucích Dobšic B 2:5, Hrádek ještě větší nadílku od druhých Rakšic 2:7. Taky Prosiměřice doma splakaly nad výdělkem a nečekaně nechaly všechny tři body Hostěradicím po porážce 2:3. Body si odvezlo znojemské Béčko z Hostimi (1:3) a prohrály i Horní Kounice v Suchohrdlech 3:0. V tabulce jsme se tak odlepili ode dna a se 4 body jedeme v neděli do Rakšic. Na horké půdě nemáme co ztratit, můžeme jenom překvapit! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. STK vyhodnotila protest oddílu Jaroslavic v souvislosti s neodehraným utkáním v Mor. Krumlově. STK věc vyhodnotila dle obsahu a konstatovala, že se v dané věci nejedná o protest ve smyslu procesního řádu. V souvislosti s tímto utkáním STK upozorňuje oddíl Jaroslavic a ostatní oddíly, že o způsobilosti či nezpůsobilosti hrací plochy rozhoduje dle pravidel fotbalu výhradně hlavní rozhodčí utkání. STK rovněž upozorňuje, že pokud nebude utkání sehráno pro nezpůsobilou hrací plochu, mají oddíly právo podle ustanovení § 60 RS OFS Znojmo 2019/2020 Modifikace OFS Znojmo požadovat od pořádajícího oddílu 50% prokazatelných cestovních nákladů
      veřejným dopravním prostředkem pro 20 osob.

      Vymazat