středa 25. září 2019

Z policejního notebooku (akt.30.9.)

Dnešní havárka u Práčí zavřela silnici
I/53 na několik hodin
Nejen páteční havárie motorkáře od kruháku na Božice (předjížděl náklaďák a nevšiml si protijedoucího autobusu+ utrpěl středně těžká zranění), ale i další práci měli policejní a záchranné složky v našem okolí.

Středa 25.9. byla dramatická u Břežan. Nejdříve tam po půl desáté dopoledne havaroval řidič. Z auta se dýmilo, první pomoc poskytl projíždějící řidič z Božic, který též zavolal záchranku. Pomohli i další projíždějící řidiči. To je i při tom neštěstí potěšitelné. Velmi potěšitelné. Řidiče, který je snad bez následků, z havarovaného vozidla vytáhli. Auto je však k.o.
Odpoledne musela jednotka HZS zasahovat v Břežanech znovu. Tentokrát bylo třeba odstranit strom spadlý přes cestu. Hasiči ho museli rozřezat, protože blokoval provoz.

Hasičské záchranné sbory musely v sobotu 21.9. v noci zasahovat v Boroticích, kde do 12metrové studny spadla žena. žena byla poté předána do péče lékařů.


2,15 promile alkoholu proudilo v krvi dvacetiletému cyklistovi ze Znojemska. Pozornost na sebe upoutal po druhé hodině v noci ze soboty na neděli. V té době jel po silnici mezi obcemi Hrádek a Jaroslavice. Jeho jízda byla na první pohled velmi nejistá. Kličkoval a navíc nebyl vůbec řádně osvětlen. Byl tak velmi nebezpečným sobě i ostatním účastníkům silničního provozu. S naměřenou hodnotou alkoholu souhlasil a pití této návykové látky před usednutím na kolo potvrdil. Pokračovat v další jízdě jsme mu zakázali. Jeho protiprávním jednáním se bude dále zabývat přestupková komise.
K havárii, při které zřejmě sehrál svoji negativní roli pervitin, jsme vyjížděli v neděli dopoledne. Došlo k ní na silnici mezi obcemi Valtrovice a Krhovice. Čtyřiatřicetiletá žena ze Znojemska tudy jela s vozidlem Renault Laguna. Patrně nepřizpůsobila rychlost jízdy při projíždění zatáčky, nezvládla řízení a vyjela ze silnice. V příkopu se osobní auto přetočilo přes střechu a narazilo do stromu. Ona i její spolujezdec podle prvotních informací utrpěli lehká zranění. Vzhledem k tomu, že řidička měla pozitivní test na užití návykových látek, na místě jsme jí zadrželi řidičský průkaz. Zadrželi jsme i osvědčení o registraci vozidla. Důvodem byly závady, které vznikly při dopravní nehodě. Způsobená hmotná škoda je asi čtyřicet tisíc korun. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření. 
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 23. září 2019


A aktualita: Práčská křižovatka, havárka kousek před ní. Zatím neprůjezdné.
Píše se k této nehodě: DN 4 OA a 1 kamionu, 1 zraněná osoba. Zajistili jsme místo DN, komunikacxe byla od 12:47 hod. do 15:30 hod. neprůjezdná.

Ještě 2x foto nehody u práčské křižovatky:


Zpráva ze sociální sítě: Dopoledne mu zakázali řídit, odpoledne boural. Jednatřicetiletý muž včera při kontrole na D52 policistům slíbil, že si sežene náhradního řidiče. Za volant Octavie totiž usedl i přesto, že nevlastní řidičák, o který dřív přišel, ale neobnovil si ho. Už hodinu po poledni nezodpovědný šofér zavinil nehodu čtyř osobních a jednoho nákladního auta na Znojemsku. Jediným štěstím hříšníka je, že se nikdo nezranil.





V Božicích policie žádnou práci neměla, mohla by, kdyby někdo najel do hroznů, které se v sobotu odpoledne vysypaly z přepravky špatně ukotvené na vozíku za projíždějícím automobilem. Je docela divné, že je tam řidič či jeho závozník nechali tak bezprizorně ležet..... A že jste si jich nevšimli? Ještě dneska ráno ležely v zatáčce blízko chodníku k mlíkárce.
P.S. Až dnes jsem zjistil, že i v Božicích policie práci měla, ale nebyla to dopravní nehoda. Zasahovat museli i božičtí hasiči.
   Ve středu 25.9. na miroslavské křižovatce I/53:


                                                         (lan)

11 komentářů:

  1. Několikrát jsem aktualizoval a doplňoval tento příspěvek.

    OdpovědětVymazat
  2. PO 23.9. opět havárie a neprůjezdný průtah Lechovicemi !?

    OdpovědětVymazat
  3. https://znojemsky.denik.cz/nehody/vazna-nehoda-uzavrela-silnici-v-lechovicich-srazil-se-kamion-s-tremi-auty-20190923.html?fbclid=IwAR1bvZuXrA72rU_pudSm0oR2oFCewwnUfPhwQ6cjejb1Kk8M_FInoHWjIYo

    OdpovědětVymazat
  4. https://www.facebook.com/udalostibrno/photos/pcb.2487067381360221/2487067241360235/?type=3&theater

    OdpovědětVymazat
  5. 25.9. havárie u brezan směr od cejkovic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stalo se po půl desáté, osobní auto po nárazu hořelo, zasahovali hasiči z Hrušovan a Břežan, jedna zraněná osoba.

      Vymazat
    2. Pravda, už jsem to taky zjistil od svědka nehody. Dík za upřesnění.

      Vymazat
    3. Aktualizoval jsem info o nehodě u Břežan. Pochvalu zaslouží řidiči, kteří projížděli a hned zastavili a poskytli první pomoc. Mezi nimi první byl řidič z Božic.

      Vymazat
  6. Před chvilkou:Jedno auto v poli,druhé uprostřed křižovatky na I/53 u Miroslavi.

    OdpovědětVymazat
  7. Pondělí 30.9. kolem poledne: Nad Brezanama smer Cejkovice na rovince nehoda, vozidlo mimo vozovku, druhe co ho rve ven tvori prekazku, bez IZS, zrejme vi proč, asi čumákoval do mobilu

    OdpovědětVymazat