čtvrtek 2. ledna 2020

Nevhodné vánoční dárky i obyčejný vandalismus

Naše dnešní novoroční vycházka do romantické božické přírody dostala hned za humny první "ťafku". U výklenkové kapličky blízko bývalého nedalekého smeťáku nás vítala hromádka pohozených hadrů a poškozená samotná kaplička.


K vysypané hromádce je zbytečné cokoliv dodat, snad jenom, že mají zaměstnanci obce o práci navíc, jelikož se tento svinčík nachází na obecním pozemku. Fotopast tam asi není zatím žádná (i když by se hodila), svědek vzniklé černé skládky asi taky není žádný a tato hromádka hadrů se sama neuklidí. Bohužel i tady platí, že nepořádek plodí nepořádek a pokud by tady hadry zůstaly, mohlo by se stát, že zde za chvilku budou mít nezvané "sourozence".
K výklenkové kapličce se vracím tak dvakrát ročně. Vždy pochválím pana Mirka, který se o kapličku vzorně stará, a pak musím upozornit na vandaly, kteří pravidelně rozbíjejí skleněnou výplň. Tentokrát jsem si všiml, že si z bočního ozdobného okénka navíc někdo udělal terč a otisky i poškozená omítka včetně šambrány to odnesly viditelně.

Tak i takoví lidé žijí na prahu roku 2020 mezi námi. Silně pochybuji, že by sem zajížděl někdo cizí. I když, kdo ví ....

                                                              (lan)





Žádné komentáře:

Okomentovat