pondělí 1. února 2021

Borotice mají nového starostu (akt.8.2.)

František Opletal,
nový borotický
starosta

 Na dnešním podvečerním zasedání zvolili zastupitelé Borotic novým starostou obce dosavadního místostarostu Františka Opletala. Ve funkci nahradí nedávno zesnulého Zdeňka Boboka. Do funkce místostarosty Borotic byl následně zvolen Zbyněk Horký


Připojené fotografie z mého archivu pocházejí z jara roku 2014, kdy v Boroticích žehnali nové hasičské auto Ford Tranzit. Stalo se tak před tehdy čerstvě zrekonstruovanou hasičskou zbrojnicí. František Opletal byl v té době starostou SDH Borotice, Zbyněk Horký jedním z aktivních členů SDH. Určitě nepřekvapí, že oba najdeme ve volbách roku 2018 na společné kandidátce SNK za hasiče.

Tak ať se jim v nových funkcích daří a ať se Borotice dál proměňují v obec, ve které se dobře a spokojeně žije. 

O plánech hovoří nový starosta František Opletal: "V první řadě nás čeká stavba nového vodojemu (hydroglóbu), protože ten stávající patří k nejstarším v republice a jeho kapacita již nevyhovuje stávajícím odběrům vody. Dalším naším záměrem je nová mateřská škola v areálu před časem zbouraného borotického dvora. Kromě ní zde připravuje bytovou výstavbu moravskokrumlovská stavební společnost."

Samotný František Opletal bude v únoru vykonávat funkci starosty jako neuvolněný (pracuje jako zaměstnanec stavební firmy pro JE Dukovany) a od 1. března nastoupí již jako uvolněný.


P.S. Já bych ještě dodal, že oba dva byli rovněž dobrými fotbalisty a po určitou dobu nastupovali i v barvách TJ Sokol Božice. Frantu pamatuji jako spolehlivého gólmana a Zbyňu jako tvrdého nekompromisního obránce.

                (lan)



Zbyněk Horký, nově
zvolený místostarosta
obce Borotice

Zbyňa v debatě s velitelem SDH Borotice Martinem
Kresanem. Jako arbitr přihlíží Šárka




1 komentář:

  1. Nový borotický starosta Fr. Opletal plánuje v obci nové investiční akce. Doplnil jsem je do příspěvku Borotice mají nového starostu.

    OdpovědětVymazat