neděle 21. února 2021

Česko jako covidový kotel Evropy

Dnes odpoledne na Václaváku

 Nečte se nám to dobře, neposlouchá se to dobře, nesleduje se nám to dobře v médiích, ale všichni cítíme, že to tak je. Těšili jsme se na uvolňování poměrů, těšili jsme se na to, že se budeme moci volněji pohybovat, že naše děti nebo vnoučata se budou moci vrátit do školních budov, že se postupně otevřou malé obchody a služby.... Momentálně jsme na rozpacích. 



Viník se hledá těžko, ale kdo nezaujatě sleduje už téměř roční "boj s covidem", tak má docela jasno. 
Způsob, jakým se s epidemií popasovala a v těchto dnech ještě pasuje česká Babišova vláda, je nešťastný
Ohlížet se zpět už nikdo nechce a přitom víme, že ta dnešní situace je přímým odrazem toho, co jsme tady viděli před rokem. Babišova vláda zavřela celé Česko před světem, mluvila cosi o tisících mrtvých v Itálii a vybídla národ k šití roušek. Klaněla se před čínskými dodávkami na letišti a nepřemýšlela o tom, co bude zítra, co bude na podzim a v zimě. Zbytečně radikálním krokem pak bylo zavření všech stupňů a typů škol! A tady je jeden z největších kamenů úrazu. 

Dneska všichni cítí, i Babišova vláda, že musí rozvolňovat, jinak se tady lidi zblázní! Jenže utahujte opasky, když jste je zbytečně moc utáhli před rokem a teď už se všem špatně dýchá!

Vláda nás donutila k tomu, že jsme se nenaučili s virem žít! I kolem každého z nás už někdo coronavirem onemocněl a bohužel na těžké následky i zemřel. Najednou vědci přicházejí na to, že jsme někdo více a někdo méně náchylný k tomu, jaký průběh u nás virus má. Proto je to řešení tak obtížné....

Jediným správným krokem tak je, nechat nás žít a spoléhat na to, že my sami budeme schopni se chovat přiměřeně odpovědně. Ne ustrašeně a vystresovaně, jak to vidíme nyní, ale tak nějak normálně. 

                                  (lan)

P.S. Jestli chce Andrej Babiš zklidnit situaci, ať pošle sociální demokraty k vodě. To, co mu momentálně dělá ministr Hamáček, je na okamžitý vyhazov!

A jak se vyvíjí covidová situace v Božicích?

Je známo, že karanténa zasáhla řadu božických rodin. K 18. 2.2021 bylo v Božicích evidováno 16 případů.


4 komentáře:

  1. Zapomněl jste uvést pokřik demonstrantů na fotce: Podej demisi a odjeď na Slovensko!

    OdpovědětVymazat
  2. V Boroticích prý obec rozdávala občanům respirátory. Rozdávala.... Nevíte, jestli je to pravda?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zatím nevím, ale dívám se, že v Božicích každý den opět přibývá nakažených občanů. V pátek 19.2. jich bylo 18.

      Vymazat
  3. Je to sice v Česku hrůza a vláda slaboučká, ale už to s ní nějak do voleb dožijeme, protože prezident Zeman právě na pád vlády čeká a do čela úřednické vlády národní záchrany by jmenoval plukovníka Prymulu! Tak to bychom si teda pomohli....:-(

    OdpovědětVymazat