pondělí 5. července 2021

Božičtí hasiči vyrazili do Hrušek


K Hruškám,  jedné ze čtveřice nejvíce postižených obcí v Podluží, mají lidé v Božicích jistý osobní, citový vztah, protože tam již dlouhá léta žijí dva božičtí rodáci. A tak není divu, že směrovali svoji konkrétní pomoc právě do Hrušek.

Poslední červnový víkend to byla čtveřice fotbalistů TJ Sokol Božice, kteří položili novou střechu na domě jednoho z rodáků Honzy Řezáče, a první červencový víkend se na opravu dvou domů v ulici Týnecké, kudy mimochodem prošlo tornádo v plné síle, vypravila desítka členů SDH Božice. Čtyři dodávky s sebou vezly stavební materiál, hřebíky, lopaty, kolečka a další užitečnou pomoc. Tuto materiální část zajišťoval Jan Szabó mladší za přispění firmy, v níž pracuje. Dřevo zajišťoval rovněž Honza Szabó ml. s Lukášem Fialou a uhradili je božičtí hasiči. Mj. i z výtěžku Božických krojovaných hodů, které se v obci konaly 26.a 27. června. Součástí výpravy božických dobrovolníků byl starosta SDH Jan Szabó st., velitel SDH Dalibor Tomášek a jednatel Miroslav Beneš. Božičtí hasiči, kteří se podíleli na opravách poškozených domů v Hruškách, beze zbytku naplnili heslo zakladatelů dobrovolných hasičských sborů z konce 19. století: Hasič ku pomoci třebas o půlnoci. V pomoci v Hruškách božičtí hasiči pokračují i v pondělí.

Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/ctenar-reporter/bozicti-hasici-nalozili-pomoc-a-vyrazil-do-hrusek-opravuji-strechy-20210705.html 

Žádné komentáře:

Okomentovat