sobota 17. července 2021

Hledá se božický Nemo


 Páteční fotoreportáž z naprosto vyprázdněných božických hřišť a sportovišť
by nás dospělé a zvláště mladé dospělé (19 - 26 let) měla vést k hlubokému zamyšlení. Kde se stala chyba a jak z této neradostné situace ven?


Vzpomínky našich rodičů (narození v době První republiky, za války a v prvním poválečném patnáctiletí, cca v letech 1918 - 1960) hovoří jasně: Kdejaký volný plácek, kdejaká opuštěná budova, to byl ráj dětských her a dobrodružství. Lezlo se a lítalo se i v hospodářských objektech, ve stodolách, chlévech ..., prostě všude. Lezlo se po stromech, přes ploty, hrály se hry na tak tak zpevněných komunikacích... To všechno je pryč!

Dneska mají mladí i starší vše naservírováno, z dotací a za draho vybudováno a provozováno, ale toho vnitřního náboje, bez zápalu a bez vztahu k poskytovanému. To nikomu nevyčítám, to jenom suše konstatuji. A už je vlastně pomalu zázrak, abyste děti a mládež viděli pravidelně (prakticky každé odpoledne a podvečer) jen tak někde venku

A pak tady máme pátek 16. července roku dvou tisícího dvacátého prvního  - a všechna hřiště a sportoviště prázdná. Většinu za vysokým plotem a pod zámkem!!! Dokonce v jednom případě někdy před rokem 2010 za ostnatým drátem!!!

V diskuzi k tomuto tématu taky zaznělo:

Pohled na fotografie? PRÁZDNO!

A k tomu reakce: Bohužel... 

🙁 Nesmyslně dlouhá covidová uzávěra v roce 2020 a do půlky roku 2021 udělaly své. Lidi si našli jiné formy užívání volného času a ke sportu se vrací jen zvolna nebo vůbec!!! A dokud budou sportoviště zavřená, ani to lepší nebude. Měl by se najít nějaký nový systém správy našich sportovišť a dětských hřišť... Tak kdo máte nějaký nápad?
                   (lan)

1 komentář:

  1. Hlavně co se to dělo v noci na hřišti. Asi někdo ikdyž jinou zábavu měl. Toto ale není umění se bavit na úkor pomalu půl vesnice. Trochu respektu by to chtělo. Nic proti oslava tam občas je.. Ale civilizovaná.

    OdpovědětVymazat