pátek 23. července 2021

Časy se mění: Znojemská radnice spustila anonymní udávání


Soused špatně parkuje? Majitel psa neuklízí po svém psovi? Obtěžuje vás opakovaně hluk v noční době ve vašem okolí? Tyto a řadu dalších přestupků můžete ve Znojmě nově nahlásit prostřednictvím webového formuláře.


Co já za 15 let provozování tohoto blogu schytal - a velmi často i na zasedání obecního zastupitelstva - osobních invektiv za nepodepsané diskuzní příspěvky!!! Jenže časy se mění a třeba město Znojmo spustilo na webu města Znojma speciální formulář pro anonymní udávání spoluobčanů. V důvodové zprávě uvádí, že:

Beze strachu mohou obyvatelé Znojma hlásit přestupky a kriminální činy ve městě. Tamní radnice jim k tomu zpřístupnila formulář na webu města. Důvodem je získání podkladů pro zřízení takzvané bezdoplatkové zóny v centru města, kvůli nepřizpůsobivým občanům. 

„Aby žádosti bylo vyhověno, musíme doložit statistiky přestupků, ničení majetku, zeleně, i trestnou činnost. Město se proto obrací na všechny své občany, které vyzývá k nahlašování přestupků. 

No tak uvidíme, k čemu to povede. V Božicích to vedlo k vydání obecní vyhlášky, která zakazuje konzumaci alkoholu na vybraných veřejně přístupných místech. Jak se dodržování vyhlášky osvědčilo, může posoudit každý občan Božic.

               (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat