úterý 30. dubna 2013

Salát připomíná 50 let nové školy

Oblíbený školní časopis Salát otevírá řadu zajímavých témat, která určitě stojí za podrobnější přečtení i prohlédnutí kreseb, výsledkových tabulek a fotografií.
Všemu vévodí titulní strana časopisu s připomínkou padesáti let, která letos uplynou od otevření nové školní budovy. Škola toto výročí připomene řadou aktivit, z nichž ty červnové jsou již připravené. Jedná se Fotbalový turnaj na hřišti TJ Sokol Božice v pátek 14. června 2013 od 8 hodin, koncert hudebních skupin No Problem a Systém selhal též v pátek 14.6.2013, ale až v podvečer od 18 hodin (místo bude upřesněno).  V pátek 21.6.2013 si pak můžeme prohlédnout školní budovu v rámci projektu Otevřená škola a od 17 hodin je pro nás pro všechny připravena v sále kulturního domu oblíbená Školní akademie.
Salát podrobně informuje o všech žákovských aktivitách, jsou zde výsledky mnoha testů a soutěží, postřehy žáků i sdělení obecnější povahy.
Zaujaly mě tentokrát ankety. Ta první je teprve vyhlášená, je v angličtině a docela mě bude zajímat, jaké nejčastější odpovědi se objeví u úkolu číslo 5. Druhou jsou výsledky ankety o školní jídelně. Z ankety vyplynulo, že strávníci dávají přednost smaženým jídlům a vůbec se nedivím, že nejvíc bodoval řízek, kuře a těstoviny s omáčkou, nejoblíbenější polévkou byla zcela jasně gulášová. Naopak mě překvapilo, že mezi neoblíbenými jídly porazila ryba známé omáčky UHO. Holt, časy se mění a omáčky i ve školních jídelnách jsou pestřejší a zajímavější. To, že by strávníci dali přednost čerstvé zelenině před tyčinkami Maxi King, je už pomalu z říše snů! Ale tak to vyplývá z ankety.
Zaujal mě taky výkon nejrychlejšího "šplhače" ve školní soutěži ve šplhu o tyči. Deváťák Petr Novák to stihl za 3:42 sekund! V jednotlivých kategoriích pak dosáhli nejlepších časů Tereza Hauschildová, Milan Drechsler, Nikola Hudcová, Vojtěch Urbánek, Kristýna Horká, Patrik Horák, Kristýna Koláčková a zmíněný Petr Novák.
Salát má v tomto čísle novou grafickou podobu a sluší mu to.

                                                Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat