neděle 29. září 2013

Fotbal: Dorostenci v tabulce poskočili výš

Sobotní souboj dorosteneckého okresního přeboru byl přímým soubojem o třetí příčku tabulky a tak se očekával kvalitní fotbal. V tomto směru jsme určitě nebyli zklamáni.
Dorost: Božice - Šatov 2:1 (2:0)
Úvodní část zápasu jsem neviděl, jelikož jsem se zdržel na burčáku u obecního sklepa, a tak jenom reflektuji, že od 19´ jsme zásluhou Slávy vedli 1:0. Podle očitých svědků zpracoval skákavý balón a zprava ho hoslal k levé tyči.
Do zápasu po delší pauze zaviněné zraněním nastoupil Michal, dostal se do tří dobrých brankových příležitostí, ale ani jednou se mu nepodařilo úspěšně zakončit 30´, 35´a 56´). Navíc se přeci jenom musel šetřit, aby si náhodou nepřivodil obnovení zranění zápěstí.
Hosté hráli víc na naší polovině, ale ani gólovky neproměnili. Buď je vychytal Robin a když už mu míč náhodou propadl, tak mířil mimo tyče. Jako blesk pak přišla ve 40´ Romanova rána  z poměrně velké vzdálenosti. Byla to i chyba hostujícího gólmana. Roman chtěl původně přihrávat tuším Slávovi, ale ten křikl: vypal to, tak to napálil - a bylo to, přiznejme si docela překvapivě - 2:0.
Přísný sudí Koudela s nepřeslechnutelným hvizdem a ráznými gesty působil dobře a přispěl ke kvalitnímu prvnímu poločasu. Ve druhém však v zápase, který - byť šlo o velmi důležité utkání - neměl žádné citové projevy, rozdal několik žlutých a přispěl tak i k vyvolání negativních emocí. Vše pak vyvrcholilo v 73´, kdy udělil Broňovi velmi přísně červenou kartu za chycení hráče za dres. Prý ve vyložené příležitosti před vápnem. Broňa šel do sprch a následný VPK Robin vynikajícím způsobem vyrazil.
Jinak i my jsme měli příležitosti - třeba Sláva v 46´ volil nakonec z úhlu přihrávku místo střely, nebo Martinem výborně poslaný centr z VPK po faulu na Roma, který Cigi poslal těsně vedle tyče v 55´.  Svou třetí šanci měl i Michal. Brzy poté skončil za čárou se zraněným kolenem kapitán Roman a po několika minutách  byl střídán Tondou. Hosté začali být ještě nebezpečnější a následovalo přísné vyloučení Broňka v 73´. Svou převahu korunovali gólem na 2:1 přímo z rohového kopu v 76´. Náš hráč stojící u tyče se pohnul směrem do hřiště a volným prostorem proplul kolem tyčky míč do branky! To už se dneska snad ani nevidí.
My jsme mohli i v deseti vítězství pečetit v 78´. Nádherná akce Vojty sklidila ale jenom potlesk nás diváků a spoluhráčů. Nadvakrát se nepodařilo po povedené kombinaci prostřelit šatovského brankáře a na odražený míč nakonec Michal nedosáhl. Málem jsme ale z protiútoku splakali nad výdělkem. Naštěstí hosté poslali tutovku mimo. V 81´ jsme dali gól - opět Vojtova výborná střela do spodního břevna a odrazem za čáru - ale sudí jej pro domnělý faul neuznal. Hosté už měli potom jenom jednu příležitost a složili se. My jsme ještě pálili Slávou zdálky mimo v 84´ a týž hráč kopl VPK z dobré pozice na hranici šestnáctky razantně, ale těsně vedle. Marně zraněný Roman povzbuzoval: "Vojtiš, odvaž ten vagon!" Už jsme nic neodvázali, ale bezpečně uhájili těsné a zasloužené vítězství. Tím jsme hosty vystřídali na 3. místě tabulky.
Naše sestava: Robin Šotkovský - Adam Vařeka, Broňa Horáček, Filip Kresan, Vojta Maruštík - Martin Zedníček, Roman Šob, Michal Švéda, Lukáš Svoboda - Radek Šob, Sláva Urban. Střídal Tonda Kašpar.

V sobotu zajíždíme do Olbramovic, které jsou naším dalším sousedem v tabulce. Začátek zápasu je už v 15:30 h. Nezapomeňte!

                Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat