neděle 29. září 2013

Fotbal: Prohráli jsme zbytečně

Božice - Suchohrdly 1:3 (0:2). Branky: Roman Šebela - Tomáš Šutera 2x, Tomáš Strečka
Nastoupili jsme s Markem Heimlichem v brance (Michal Hrubý zůstal na lavičce) a bez zraněného tvůrce hry kapitána Evžena Egnera. Tím je řečeno z mé strany vše.
Naše sestava: Marek Heimlich - Jiří Himal, Martin Topolčan, Zdeněk Chrenovský - Patrik Šotkovský - Martin Zedníček, Roma Šebela, Michal Topolčan, Václav Poklemba - Jan Szabó, Petr Procházka. Na lavičce: Michal Hrubý, Vladimír Sedláček, Sláva Urban,  Jiří Škrabal, Dalibor Tomášek. Vedoucí mužstva: Milan Šperka. Hlavní rozhodčí Miroslav Fousek pískal rovinu a a rozdal po dvou ŽK na obou stranách. Citlivě reagoval na hru a dopřál ošetření každému zraněnému (ležícím, upícím, svíjejícím se hráčům).

Už ve 2´ jsme "viděli" gól v naší síti. Srážka Marka s hostujícím útočníkem přerušila hru na dvě minuty. Krev z nosu poslala na chvíli v 5´ ze hřiště Petra P. Až v 9´ pěkně vystřelil kapitán Paťa. Méně povedená byla jeho střela v 10´. Z protiútoku hostující Šutera vypálil zdálky polovysokou střelu k tyči, Marek měl otevřený výhled, ale reagoval pozdě - a my jsme od 11´ nečekaně prohrávali 0:1! Hodně studená sprcha.
Po faulu Zdeňka kopali hosté ve 14´ zleva VPK, Marek opět nepřečetl dobře situaci, ale hlavička šla naštěstí pro nás vedle! Akce po lince Paťa - Roman a koncový hráč Honza - a konec akce! Pěkný byl Michalův čechraný míč v 19´ do vápna - ale nikdo si na něj nenaběhl. Škoda. V 23´ Marek chytá VPK po našem faulu před šestnáctkou. Běží 26´, hosté střílí, Marek nepřesvědčivě vyráží před sebe a pohotový Strečka posílá míč do prázdné branky - 0:2. To je na ručník.
My ale bojujeme, protože cítíme, že soupeř nic mimořádného nehraje a že jsme doplatili na určitou nekoncentrovanost. Hosté povolili, měli nahráno a my jsme bojovali. Naše útoky rozehrává Míša, máme i roh, ale na Zedňův pěkný centr na zadní tyč nikdo nereaguje. I hosté se probrali - z dobré pozice přestřelili a brzy poté získali roh. Po vzájemném kontaktu se soupeřem kulhá Michal, Ramonova střela je sražená na roh a Honza nezachytil Paťův pas. Do poločasu se už nic nezměnilo.
Druhou půlku jsme začali živě a beze změn v sestavě. Dlužno podotknout, že my diváci jsme nějakou změnu očekávali. Brejk hostí končí ve 49´ naštěstí vedle. Vašek v 50´ fauloval vlevo před vápnem (dostal ŽK). My jsme stavěli dlouhou zeď, ale na bližší tyči se do ní připojili i dva hosté a právě jejich obstřelením polovysokou falšovanou střelou nám dal Šutera v 51´ třetí gól. Kroutili jsme nevěřícně hlavami. 0:3, to jsme si nezasloužili!
V 55´ střídá Dufu Sláva, vrháme vše do útoku. Dufa si zaslouží pochvalu.V 58´ a 59´ máme dva rohy. Při druhém posílá Ramon patičkou míč do branky, hostující obránce ve snaze ho vykopnout umísťuje míč do vlastní brány. Snižujeme na 1:3 a naše naděje ještě žije!
Před vápnem leží Honza Sz., poté je šlapákem ničen Míša. "Hoši, uklidněte se, je to nervózní!" volá hostující lavička. Ani další roh v 67´ jsme přes závar před brankou hostů nezúžitkovali. Martina Z. střídá Čopek. Je to dobrý tah. Jirka umí podržet míč, vnáší i do naší hry uklidnění. Michal burcuje spoluhráče: "Božice, pojďme!" I my diváci podporujeme naše akce. Sil však viditelně ubývá, moc se na všechno naběháme. "Takové krásné počasí a takový škaredý výsledek," glosuje jeden z našich fanoušků. Je to pravda::nejsme horší, ale hosté jsou díky relativně laciným brankám v pohodě a hrajou si svou hru. Máme ale za to, že Hrádek před týdnem byl výrazně kvalitnější soupeř, na něhož jsme takticky vyzráli. Hodně nás před týdnem podržel gólman Michal, dnes dlící na lavičce. "Gólman, to je 40% týmu," říká svůj názor jeden z nestorů božického fotbalu. Roh hostů vyboxoval v 87´ Marek před branku a následná hlavička šla nad. Martina T. střídá Laďa Sedláček. Poslední naši střelu vyslal Paťa levačkou vysoko nad!

Loučili jsme se s dnešním zápasem s otazníkem, který visel od začátku ve vzduchu a nebylo dneska člověka, který by se na to téma nezeptal: Proč? Já říkám, snad to tak mělo být, abychom se z toho poučili pro příště. Už v sobotu jedem na horkou půdu do Břežan. Začíná se již v 15:30 h.
    Ladislav Nevrkla



17 komentářů:

  1. Někteří hráči nemají v sestavě co dělat, protože ostatní a ně musí dřit, prostě na to nemají.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. To snad každý, kdo trochu rozumí fotbalu vidí.

      Vymazat
    2. To je pravda, jen bojovností se to uhrát nedá. Někteří si nestopnou balon ani neumí pořádně nahrát, natož obejít protihráče. Bohužel i druhá nejhorší soutěž v zemi je nad jejich sílu.

      Vymazat
    3. Zajímavé je, že se nikdo nepozastavaje nad chováním na hřišti v případě Sl. Urbana. Bezdůvodně kopl do protihráče, když byl míč na druhé straně hřiště. A to není jediný případ jeho zcela nesportovního, nebo nenormálního chování. Za tohle by neměl za Božice hrát, to je ostuda.

      Vymazat
  3. a proto choďme přemlouvat FOTBALISTU Švejdika, ať jde na zápas (tejden co tejden), proto se choďme dívat na to, jak se hráči zápas co zápas hádají kvůli FOTBALISTOVI Kudličkovi, a proto se pojďme divat na TJ SOKOL BOŽICE, kde hrají sice jen dva BOŽIČÁCI, kde ostatním se proplácí cesťáky, mnohdy i zápasy. Ale nám to nevadí, hlavně, že se máme na co koukat....bohužel fotbal v Božicích je nemocen, a nemoc se přemesla vzduchem i na samotného diváka. A i na lidi, kteří fotbal nikdy nejen že nehráli, ba s ním přišli do styku pouze přes tisk či televizní a jiná média. Naprostou nechápou mentalitu hráčú, kteří přišli na zápas či trénink s elánem a nadšením i přes mirné bolístky a zranění. ANO, je to druhá nejnižši soutěž v republice, ale ikdyby se hrála divize, stále se nebude někomu něco líbit. Proto bych zde chtěl najít nějakého dobrovolníka z řad lidu, kdo to zde postaví opět na nohy, zkvalitní tým a postará se o mlsná očka fanouškú. Tímto navrhuji třeba pana Klíče, Jandáska či Nevrklu :D anebo klidně i sám sebe :D :P Těšilo mě!!! :D

    OdpovědětVymazat
  4. v zakladu sice nastoupi par jedincu, lteri na to zdanlive nemaji, ale to je zapricineno tim, ze jsou oszatni hraci zraneni cu zamestnani anebo vykartovani. Bohuzel to jinak nejde. O Slavove blikanci slysim poprve, jako hrac na hristi nevidim vse, tak se za to moc omlouvam.....Michal Topolcan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ¨Taky jsem si ničeho tak závažného nevšiml. (lan)

      Vymazat
  5. Kdyz tomu fofbalu tak rozumite,tak proc se pod ten nazor nepodepisete? Honza

    OdpovědětVymazat
  6. Máme konečně tým, který na tom hřišti bojuje za Božice a ne za prachy.... v kabině je super nálada a hrajeme spolu teprv pár zapasů tak po nás nechtějte hned první příčky... a když se vám to nelíbí co hrajeme tak na to hřiště jednoduše nechoďte... Zedňa

    OdpovědětVymazat
  7. Proč mi to musí schválit správce webu ? OMG ? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sdělení adm.: Bohužel přicházejí i reakce hodně osobní (nejen na mě) a ty prostě dál pouštět nebudeme. Když je to k věci, prosím. Přesto zdůrazním, že si vážím každého, kdo se podepíše. (lan)

      Vymazat
  8. Myslím si že byste měli přidat jde to s váma z kopce

    OdpovědětVymazat
  9. Dost možná Michal nechtěl v neděli chytat.Pak se tady bavíme o h.... ;-)!!!Šlo přece hlavně o gološe nebo ne ;-(???

    OdpovědětVymazat
  10. Nikdy v životě se nestalo, že bych Já nechtěl chytat jeden jediný zápas!!!!!!!!!!!!
    Marek tu byl první a se mnou se nepočítalo, takže se domluvilo, že se budeme střídat s Tjéňou jsme se takhle domluvili a to taky respektujeme, Já i Marek :-)
    S pozdravem Michal Hrubý :-) sportu zdar a fotbalu zvlášť

    OdpovědětVymazat
  11. dobrý den,škoda že dávate příspěvky jen ty co se Vám hodi,proč mažete něco co je pravda,Karel

    OdpovědětVymazat
  12. Už jsem to několikrát vysvětloval: nepouštím příspěvky, které se dotýkají něčí osobnosti v citlivých údajích, jestli mi rozumíte. dDěkuji za pochopení. (lan)

    OdpovědětVymazat