neděle 3. listopadu 2013

Fotbal: První půlka dobře, druhou jsme nezvládli (akt.)

III. tř. sk. B: Vlasatice - Božice 3:0 (0:0)
První půlku jsme zvládli celkem obstojně, nevyrobili jsme žádnou hrubku, gólovky domácích likvidoval bezpečně Michal v brance a sami jsme měli pár brankových příležitostí. Při té největší trefil v 18´ Evžen v pádu vnější tyč.
Do druhé půlky - co to budu zastírat - jsme čekali změny v naší sestavě, aby došlo k oživení. Místo toho jsme se dostali pod tlak, který se stupňoval. Když jsme pak v 56´ dostali doslova "upatlaný" gól - míč lítal před brankovou čárou, odrazil se ven od tyče a když už se zdálo, že je neštěstí zažehnáno, tak zafoukal silný vítr a míč se stočil do naší brány. I domácí fanoušci uznávali, že to bylo s velkým štěstí, Jenže co naplat, gól platil a domácí vedli 1:0.
Ani pak jsme neoživili naši hru střídáním, a tak jsme byli v 65´ potrestaní druhým gólem, když propadla pravá strana naší obrany a domácí si pojistili vedení na 2:0.
Teprve pak jsme začali střídat, ale rozjeté domácí jsme už nezastavili a do konce zápasu jsme je - s výjimkou střely Michala T. v 78´ do boční sítě po pěkné akci celého týmu - neohrozili. Navíc po chybě při pokusu o rozehrávku v naší obraně v 88´ jsme rychlým domácím útočníkům umožnili uzavřít skóre zápasu na 3:0.
V první půlce jsme měli na bod, druhou jsme, podobně jako minule doma s Petrovicemi, nezvládli. Někde se stala chyba. Možná i v tom, že se trenérovi dnes dopoledne omluvila celá řada hráčů, s nimiž počítal do základu. Vůbec vedení našeho mužstva nezávidím. Zimní přestávka je už víc než potřebná.

Poslední zápas hrajeme příští neděli v Horních Kounicích. Zápas začíná už v 10:15 h.

Dnešní sestava: Michal Hrubý - Dalibor Tomášek, Vlasta Žilík, Zdeněk Chrenovský - Martin Topolčan - Martin Zedníček, Michal Topolčan, Jiří Škrabal, Petr Procházka - Evžen Egner, Sláva Urban. Na lavičce: Broněk Horáček, Roman Šob, Lukáš Svoboda, Vladimír Sedláček (všichni postupně zasáhli do hry), Do Xuan-truong (Dan).

Už ve 2´jsme čelili gólové šanci domácích, ale Michal výborně vyběhl a míč vykopl. Domácí potom marně hledali recept, jak vůbec rozehrát útočnou akci. V 10´ po naší akci zakončoval Evža hlavičkou vysoko nad. V 11´ se opět blýskl Michal v naší brance, nebezpečnou střelu vyrazil a další šla mimo. V 16´ se napřáhl ke střele Čopek, ale poslal to vedle. V 18´ dal Evžen míč do tyče. Škoda, že ho líp netrefil! . Kopali jsme 2 rohy a vůbec jsme měli více zehry. "Jedinej balon nemáme," komentoval hru domácích nedaleko mě stojící domácí fanda. V 23´ byl opět vynikající Michal a brzy poté robinzonádou vyrazil další tutovku na roh.. V 27´ trefil Sláva boční síť a Evžen střílel v 29´ levačkou mimo. Dobře v naší obraně zametal Žilda a velmi spolehlivý byl Zdeněk. Až jsem ho nepoznával jako byl oporou. Zedňa poslal míč mimo a pak jsme se chvíli bránili. Michal vyrazil rohový centr jednou rukou až před půlku a v 38´ lapil gólovku po VPK domácích. "Mohl se gólmana zeptat, kam to chce," komentoval vlasatický příznivec šanci domácího útočníka. Gólmana možná, ale našeho Michala, NE!!! Poslední šanci 1. půle měl Sláva po výkopu Michala. Ocitl se sám před gólmanem, ale nebylo z toho nic. Přesto jsme byli s naším výkonem v 1. půli docela dost spokojení.
Hned s prvním útokem 2. půle měl Michal plné ruce práce. Domácí kopali dva rohy. Jednu z mála našich pěkných akcí 2. poločasu jsme viděli ve 48´. Pěknou akci Evžena se Slávou zakončoval Míša střelou mimo. Pak však domácí zintenzivnili tlak, kopali dva rohy a v 55´ měli další tutovku! Hráč č. 8 ji však poslal vedle. Nakonec ale měli domácí štěstí a takovým upatlaným gólem šli v 56´ do vedení 1:0.
V 65´poslal Peťa do šance Evžena, ale jeho střela byla sražena na roh. Hned na to jsme ale propadli po naší pravé straně a z relativně větší vzdálenosti nás domácí hráč prostřelil na 2:0.
Jeden z božických fanoušků se vytrvale dožaduje střídání a příchodu Broňka a Romana na hřiště. Po další gólovce domácích, kdy opět zachraňoval Michal, dochází k prvnímu našemu střídání - místo Martina přichází Broňa. My jsme ale byli nadále jaloví, domácí zase zahodili kde co. Až v 78´ jsme viděli naši pěknou akci a Míšovu střelu do boční sítě. Skoro jsme nejdřív chtěli zajásat. Škoda. Poté ho vystřídal Roman.  V 81´ poslal vysokou střelu nad Evžen a v 83´ vystřídal Zedňu Cigi. Ještě v 87´přišel Laďa Sedláček za Dalibora a v 88´ chyboval Čopek, což nás stálo kytičku, a domácí uzavřeli skóre zápasu na 3:0. My jsme bojovali až do závěrečného hvizdu dobrého rozhodčího Kněžíčka, ale  už to nešlo.


                    Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat