neděle 17. listopadu 2013

Salát už se našel! A je opět výborný (akt.18.11.)

Oblíbený časopis božické školy Salát vyšel minulý týden. Nad aktuálním obsahem se pobavili rodiče na čtvrtečních rodičovských schůzkách i v pátek žáci na autobusových zastávkách.
Chtěl jsem se pobavit též, ale bohužel na pravidelných prodejních místech v obci časopis nebyl k mání. Možná jej vydavatel distribuuje prostřednictvím jiného božického obchodu. A tak prosím, kdo ví, kde se dá sehnat listopadový Salát, ať mi dá vědět.
Od pondělka už byl ovšem v distribuci na obvyklých místech a tak jsem si ho koupil. Nezklamal ani tentokrát a tak tam čtenáři najdou hodně zajímavého čtení ze života školy. Zprávy jsou aktuální, protože to, co se udá za měsíc je přeci jenom v živé paměti.
Toto listopadové číslo mi přijde zvlášť hodně osobní, pokud se týká učitelů základní školy, a proto určitě zaujalo nejen žáky, ale i jejich rodiče a známé. Kdo by třeba řekl, že se současnými pedagogy chodili kdysi do školy dnes známé osobnosti? S paní učitelkou Miriam Kočí herečka Jitka Schneiderová a s paní učitelkou Hanou Klinerovou herečka Eliška Balzerová. Leccos o sobě v profilu a rozhovoru prozradili pan ředitel Jan Peterka a paní učitelka Veronika Zajícová.  Asi nejvíc přitáhla pozornost dvojstrana nazvaná Kdo je kdo? aneb Poznáš nás?, na níž je celý pedagogický sbor na fotkách ve školním či předškolním věku.
Zajímavá je však i anketa o vyhraném pingpongovém stole, duel osmáka Davida s panem učitelem Zejdou, informace o moc záslužné aktivitě, které se se svými žáky věnuje paní učitelka Glacová v božickém domově důchodců, zpráva o účasti žáků školy na turnaji v piškvorkách, novinka týkající se přehledu o prospěchu a chování za čtvrtletí a taky obrazová příloha na zadní straně obálky.
Všichni pak jste zváni na Rozsvěcování vánočního stromu 1.12.2013 u budovy ZŠ Božice.

         Ladislav Nevrkla


Žádné komentáře:

Okomentovat