čtvrtek 14. listopadu 2013

Fotohádanka: Jak moc se změnila tato ulice

V šedesátých letech mapovali dva místní fotografové nejen zajímavé události, ale i domy. Nezachovalo se tohoto materiálu bohužel moc, ale něco přeci, a tak dnes přidávám další s fotografií.
Určitě poznáte o kterou ulici se jedná, popř. kdo tam kde bydlel. Mám z rozhovorů s vámi řadu dokladů o tom, že právě tyto staré a starší fotografie vás zajímají. Pamětníci vzpomínají, kdo kde bydlel a my ostatní obdivujeme jejich paměť. Nějak bylo tenkrát klidněji, že si lidé daleko víc z té doby pamatují. Dneska je to chvat a shon a když se vás třeba zeptám, co zajímavého se událo v Božicích třeba v roce 1991, tak si nevzpomenete na nic! A když to posunu třeba na rok 2009, tak to bude stejné. Něco se určitě událo, ale my ani nevíme, přesně kdy a kdo tam tenkrát u toho byl. No nic, to bylo jen takové postesknutí nad pádícím časem.

                              Ladislav Nevrkla

           

5 komentářů:

  1. je to ulice od Komínkového nahoru,ten dům s tou osobou ještě stojí ,ale to okolo je zbourané

    OdpovědětVymazat
  2. V tom domě kdysi bydleli Škrobovi.

    OdpovědětVymazat
  3. Škrobům patřila až ta stodola nahoře.Ten dům patřil panu Leinwebrovi co si já pamatuji.AL.

    OdpovědětVymazat
  4. Co si já pamatuji tak Leinwebrovi určitě v té době bydleli jedni v ulici vedle Širokých (tam, kde bydlel p. Školař) a druzí úplně dole naproti Škrabalových (vedle Chvátalových, hned za zatáčkou, po pravé straně, když se jede na Borotice) a prodávali noviny. Je možné, že ten dům nepatřil rodině Škrobových, že až ten další se stodolou.

    OdpovědětVymazat
  5. ano,musim dat za pravdu paní AL,ten dům patřil Leinwebrovym bohužel ta stodola tam už neni vydět jenom předni zed a ten dalši dum to je Škrobovo a nad nim, pak Sotolařovo ale to neni vidět.

    OdpovědětVymazat