čtvrtek 1. května 2014

Čarodějnice 2014: lampióny, ohňová show, špekáčky a výborná zábava (foto+video z akce)

Příznivé počasí, desítky malých čarodějů a čarodějek, připravený program a výborná atmosféra provázeli letošní pálení čarodějnic v areálu fotbalového hřiště v Božicích ve středu 30.4.2014.
Snad se mi podařilo fotografiemi a videi zachytit jedinečnou atmosféru této tradiční akce. V Božicích zažila už mnoho podob a ta letošní se určitě zapíše mezi ty zdařilé, na něž se bude i po letech vzpomínat. Už třeba jenom proto, že se po nové trase prošli malí čarodějové a čarodějky se svými lampiónky, že tradičně shořela na hranici symbolická čarodějnice (za naléhavého povzbuzování "hoř, hoř, hoř!"), že bylo připraveno na padesát prutů k opékání špekáčků a každý si mohl ten svůj špekáček bez čekání opéct (u tří připravených ohnišť), že fronta na točené limo a pivo se dala (s mírnou tolerancí) vystát (?), že jsme se podívali na čtveřici Hypnotic Poi s jejich technicky i fyzicky náročným ohnivým vystoupením poi (viz wikipedie), že jsme poseděli s přáteli a známými a že jsme nakonec skončili ve víru tance výborného muzikanta Danteso (mimochodem bude hrát v neděli na hody a jste srdečně zváni!) na tanečním parketu krásného božického areálu.
Tak takové byly letošní čarodějnice v centrální části Božic. Díky všem, kteří je připravili a pomohli s jejich hladkým průběhem.
                                          Ladislav Nevrkla





















Žádné komentáře:

Okomentovat