neděle 11. května 2014

Zajímavé postřehy v Novinách Niva 1/2014

Na začátku dlužno dodat, že redakční opatření - zredukovat periodicitu vydávání NN  na tři čísla ročně - je tomuto periodiku jasně ku prospěchu. Letošní první číslo jest toho jasným důkazem.
Tak tedy pěkně popořádku. Noviny Niva jsou společným projektem obcí sdružených v DSO Niva a vycházejí již od roku 2000. Jako každé opatření přicházející "shora" zaplatily i ony svou daň tomuto faktu. Důvody, proč vzniklo sdružení obcí Niva, proč byla založená Břežanská dopravní společnost, proč je v Božicích stále v provozu Infocentrum Niva (určitě je od počátku využívají občané všech všech členských obcí) a proč taky vychází společný tištěný magazín, byly občanům kdysi jasně a srozumitelně vysvětleny a sděleny, a proto i občané sdružených obcí mají k sobě - díky společně sdíleným zážitkům - určitě blíže. Vzájemně se více navštěvují,oplácejí si návštěvy na akcích, které ve svých obcích pořádají, spolupracují, jak na úrovni obcí, tak i třeba zájmové a spolkové činnosti.
Bylo pro mě osobně potěšující pozvání starosty obce Borotice Zdeňka Boboka na jejich nedávnou hasičskou slávu. Borotičtí se měli čím pochlubit a svoji radost sdíleli s ostatními. Viděl jsem na vlastní oči, jak prestižní bylo pro hráče 1. FC Čejkovice přípravné fotbalové utkání před začátkem jarních kol soutěží a asi by se našlo víc příkladů.
Zatímco Božice měly a snad i mají informační zdroje bohaté, ostatní obce Nivy na tom byly hůře. A tak chtěli, aby Infocentrum Niva vydávalo společný zpravodajský magazín. To, že se časem zredukoval na poloviční periodicitu, stojí za zamyšlení. Dokonce bych řekl, že by to mělo být předmětem jednání všech členských obcí, jakým způsobem pokračovat dál.
A ty zajímavé postřehy? Zatím to nechám na vás! Stačí, abyste si NN č. 1/2014 koupili(!), prolistovali, přečetli a na chvilku se zamysleli. Třeba taky na něco přijdete!
            Ladislav Nevrkla
   

1 komentář:

  1. Chtěl jsem se zeptat na hřišti se múže pořádat soukromá akce v prostorách byvalého vyčepu?Né jenom v altánku ale i tam.Asi to byla akce povolena panem starostem.Jinak prostory hřiště jsou uzamčena.L.K

    OdpovědětVymazat