pondělí 19. května 2014

Školní časopis SALÁT míří do republikového finále!

Školní časopis - (ne)měsíčník SALÁT - který již řadu let vydává Sdružení rodičů při ZŠ Božice, má za sebou výrazný úspěch. Postoupil do celorepublikového kola 8. ročníku soutěže Školní časopis roku 2014.Soutěž, kterou pořádá Asociace středoškolských klubů ČR a Národní informační centrum pro mládež, má za sebou krajská kola. Ve středu 30.4.2014 získal ocenění v krajském kole Jihomoravského kraje v kategorii II. stupeň ZŠ za TITULKU (titulní stranu) právě božický SALÁT a postoupil tím do celorepublikového finále, které  proběhne první prosincový týden v Praze. Zde dojde nejen k setkání všech finalistů soutěže, ale i výstava všech přihlášených časopisů.
O božický úspěch se zasloužila hlavní redaktorka SALÁTu paní učitelka Veronika Kočí a autoři těch nejlepších obálek - žáci božické základní školy. Jejich díla máte možná doma (kdo si časopis pravidelně kupujete) nebo si je můžete prohlédnout na webu školy - viz http://www.zsbozice.cz/.
Jako jeden z těch, který v těžkých začátcích časopis podpořil a s předsedkyní Sdružení rodičů Janou Pavlíkovou (Urbánkovou) úzce spolupracoval, i jako dlouholetý publicista mám z tohoto úspěchu školního časopisu upřímnou radost a všem, kteří jej tvoří a podporují, děkuji i blahopřeji současně. Nezanedbatelný je i fakt, že každý takový úspěch neobyčejně zviditelňuje naši obec.

            Ladislav Nevrkla








Žádné komentáře:

Okomentovat