středa 2. července 2014

Božice na začátku prázdnin? Klidná síla!

Hektické tempo letošního roku nás přehouplo do jeho druhé poloviny a snad nás to ani nebolelo. V Božicích, klidné a mírumilovné vísce jihovýchodního Znojemska, je to i nyní stále stejné a podobné jako třeba před rokem. A kdo chce, svou "parketu" si vždycky najde.
Hody máme zdárně za sebou (vůbec se nedivím, že kluci na stavění máje používají už několik let moderní techniku, na nějaké žebříky a kůly fakt není čas), jeden fotbal skončil a na dveře už klepe nová sezóna. První bitvu jsme ustáli - zůstali jsme v moravskokrumlovské skupině III.B a v pátek zjistíme, kdy si to rozdáme v derby s Břežany či Oleksovicemi.
Chodníček pod Baťášovou zahradou už slouží chodcům a jeden sklípek ve sklepní uličce od schodů k sýpce se již začal opravovat - tomu moc tleskám! Jara Dosoudil má určitě velkou radost, že k jeho hezkému sklípku přibude další. Taky překládka chodníků u staré pošty zdárně pokračuje, stejně jako rekonstrukce jednoho z přilehlých domů včetně nově budovaných vjezdů do garáže a na zahradu. Těch nově vydlážděných prostor u rodinných domků či vedle nich (ale taky třeba dvorků), v posledním měsíci hojně přibylo!
Jelikož jsem minulý týden pobýval v zahraničí, nemohl jsem navštívit školní akademii. Omlouvám se proto, že o ní zatím nepadla ani zmínka. Možná se to ještě napraví. Možná ....
A tak pokud vím, asi nejstinnější zprávou jsou nedávné krádeže kovových puků u závlah dvěma božickým firmám. "Železáři", jak se nezvaným chmatáčkům přezdívá, asi neznají islámské právo šaría! Mají štěstí, že u nás neplatí.

                                                                    (lan)

3 komentáře:

  1. Našel se pes menšího vzrůstu, pravděpodobně srnčí ratlík nebo pražský krysařík. Bližší informace na OÚ Božice, tel.: 515 257 125, nebo 724 186 200.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pes už je zpět u svého majitele :-) JČ

      Vymazat
  2. Info z webu obce: Přerušení dodávky elektrické energie z důvodů plánované údržby: čtvrtek 17. července 2014 od 10:45 do 13:15 část obce Božice napájená z trafostanice škola (karmínová barva na plánku); pátek 18. července 2014 od 10:45 do 13:15 část obce Božice napájená z trafostanice RD (žlutá). Plánek viz http://probozice.blogspot.cz/2013/02/bozicke-trafostanice.html

    OdpovědětVymazat