neděle 21. září 2014

Fotbal: Festival marnosti jsme dovedli do vítězného konce

Takhle padla naše branka ...
V nedělním zápase III.B Božic proti Polánce jsme měli s rolí favorita trošku problém, a tak jsme nakonec brali s úlevou i nejtěsnější vítězství.
Božice - Polánka 1:0 (0:0. Branku dal Jan Kudlička.
Označení zápasu v titulku jsem vzal z úst jednoho z božických fanoušků. A prakticky všichni, co to slyšeli, se s tímto ztotožnili. Já sám osobně jsem vnímal naši velkou snahu zápas rozhodnout a snad až neuvěřitelnou smůlu v zakončení. To se tak někdy sejde. Díky Honzovi za krásnou rozhodující branku.
Naše sestava: Michal Hrubý - Zdeněk Chrenovský, Michal Topolčan (C), Michal Švéda - Roman Šob - Kuba Zifčák, David Švejdík, Jan Kudlička, Martin Zedníček - Jan Szabó, Evžen Egner. Na lavičce: Vlasta Žilík (od 71´ místo Honzy Szabó), Petr Procházka (od 76´ za Martina Zedníčka) a Ruda Čížek (od 80´za Kuby Zifčáka). Trenér B. Juřica, vedoucí mužstva Martin Topolčan.

Utkání jsme začali dravě a několikrát jsme se dostali do nadějných útoků. V 9´ došlo ke zranění hráče hostí (zavinil si to bohužel sám) a musel být později střídán jediným náhradníkem. Naše první střela na bránu šla z kopačky Honzy Sz. vysoko nad až v 11´. Hned nato ale poslal Míša T. krásnou uličkou do akce Kubu, ten dal Evženovi a jeho pohotová střela se ve 12´ odrazila od břevna! Krásný padáček, škoda ho!
Podobně v 16´ všichni sledovali krásnou dalekonosnou střelu Žapa - bohužel šla těsně nad! I tak zněl ochozy potlesk. Ve 22´ poslal Evžen do gólovky Honzu Sz., ale nebylo z toho nic. Ještě v 25´ kopal Žap VPK za půlkou, ale gólman hostí míč kryl. Pak nás v 27´ z letargie probrala střela hostů z VPK, která prošla zdí. Míša byl však na místě a bezpečně míč kryl, tak jako ostatně v celém zápase. Jeho jedinou "nemocí" jsou výkopy. Prakticky nikdy z nich míč nevybojujeme. Náš prapor zvedl v 29´ Honza K., ale i jeho střela šla vedle. Další náš útok zakončoval v 31´ Evžen v gólovce opět mimo. Střelu zblízka na solar schytal obětavý Michal Švéda, ale otřepal se a hrál dál. V 34´ střílel Kuba a pohotová střela Evžena v 36´ byla sražená na roh. Do gólmana pálil v 37´ Honza K.. Jedna z mála šancí hostů šla ve 43´ nad a naše radost v 45´ byla zbytečná, protože míč do sítě padl po našem ofsajdu. "Tento zápas, to je festival marnosti!" Tak končil 1. poločas.
Začátek druhé půle byl ve znamení "bum - bum"! Honza K. poslal míč z VPK v 46´ do koše gólmana a pak v 58´ v gólovém postavení poslal míč nad! V 63´ jsme neproměnili "trojšanci" - další spálená gólovka! To už volalo po změně! "Dělejte, už se stmívá!" zaznělo na tribuně. Běžela 72´, hosté zahráli opět rukou před vápnem. Míč si postavil Honza K. - a přesně k tyči skóroval. Ujali jsme se touto ukázkovou brankou vedení 1:0.
V závěru jsme měli dvě šance - tu první nezúročil v 83´ Petr Procházka, sólo v 89´ nezakončil Evžen. Jinak jsme se bránili zoufalé snaze hostů o vyrovnání a měli jsme i pověstnou kapičku štěstí po rohu v 90´. Prostě to dneska vyšlo s trošku odřenýma ušima, ale vyšlo a kabinou zněl vítězný pokřik.
S čelem tabulky jsme kontakt neztratili. Asi stěžejní zápas podzimu nás čeká příští víkend: Jedeme do Olbramovic.                                                                                                                                                                                                                              Ladislav Nevrkla

















Žáci:
Božice - Šanov 1:1 (0:0).
Naši branku dal Matěj Balcar, za hosty Jakub Petrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat