sobota 13. září 2014

Prelátova ulice hlásí hotovo!

Nová komunikace s parkovacím
chodníkem
Ani deštivé počasí, ani drobné komplikace nakonec nezabránily tomu, aby byly ještě před posledním zasedáním obecního zastupitelstva dokončeny práce na nové vozovce a novém chodníku v Prelátově ulici ve spodní části Božic.

Ukrajinští dělníci pracující pod Závlahami Dyjákovice odvedli dobrou práci a my se můžeme těšit z hezkého díla. Věřme, že všechny "vychytávky" budou funkční a že se osvědčí i parkovací chodník se sníženým okrajem. Prelátova ulice se zařadila k ulicím, kde je vozovka lemována obrubníky a pohled na takové ulice je doopravdy radostný. Tímto směrem by se opravy místních komunikací měly ubírat i do budoucna. Minimálně volební strana PRO BOŽICE 2014 právě na tento způsob budování a oprav místních silnic a chodníků klade důraz a dostane-li důvěru, určitě se zasadí o to, aby všechny nové komunikace v Božicích měly právě takový vzhled jako má silnice od Jednoty ke Kolonii, silnice od kapličky směrem k panskému domu (zdravotnímu středisku) i ta čerstvá Prelátova ulice (od kapličky ke Kudličkovým a kolem Bětíkových a Furišových) s napojením na silnici ke Kolonii. Už teď můžeme přemýšlet, která místní komunikace bude takto opravena příště. Paleta místních komunikací, které čekají, je dostatečně pestrá a široká.

                                                              Ladislav Nevrkla



Madona před Thavonovým čeká na opravu ...
Speciální odtokové sběrače povrchové vody ...

... krásný pohled
... před námi stojí kaplička
... ulička mezi Bětíkovým a Furišovým
... jedeme na Kolonii


3 komentáře:

  1. V Božicích žádná taková ulice není

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím není,ale může být! Stával zde dvojdomek, kterému se říkalo "prelátova vila" (prelátovo již bylo zbořeno a stojí zde nový dům, Thavonovo se již několik let opravuje), stojí zde madona, jedna z božických památek připomínajících osobnost preláta Maxe Mayera ... Jednou se ta ulice bude nějak jmenovat i oficiálně. Třeba bude i Prelátova :-). Nebo Dolní .... To já nevím! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný chodník a krásná silnice, ale kdykoliv jdu po této ulici, tak na chodníku parkují pravidelně dvě auta. Tak pro koho byl chodník zbudován, pro chodce nebo pro auta? Nebo tam chybí dopravní značka povolující parkování na chodníku. I.N.

    OdpovědětVymazat