sobota 20. září 2014

Mezi dorostem a burčákem

Sobotní odpoledne patřilo v Božicích fotbalovému dorostu a ochutnávce letošních božických burčáků. Na fotbalovém klání jsem strávil první poločas, během druhého jsem zašel k obecnímu sklípku.
A zatímco naši dorostenci nakonec udrželi vedení ze 6. minuty, u sklípku se prostřídalo několik burčáku milovných občanů. Vzorků si myslím sešlo docela dost, dokonce byl k mání i červený burčák.

Fotbal:
Božice - Mikulovice/Jevišovice 1:0 (1:0)
Začátek byl vyrovnaný, nám se podařilo vsítit na konci 6´ vedoucí gól. Doufám, že se nemýlím, když napíšu střelcem branky Radka Šoba. Pak už to byl zápas, v němž se hosté intenzivně snažili vyrovnat, ale nepodařilo se jim to ani do poločasu, ani ve 2. půli, kterou jsem neviděl.
Naše sestava: Robin Šotkovský - Ondra Zapletal, Roman Šob, Jiří Čada - Filip Kresan - Petr Tóth, Kreuzwieser, Michal Švéda, Vojta Maruštík - Sláva Urban, Radek Šob. Několik hráčů sedělo na lavičce, jestli zasáhli do hry, nevím. Vedení mužstva: Jiří Čada a Martin Topolčan.












Burčák
Sedělo se venku, postávalo se v předsíňce sklepa. Na stolech bylo výborné pečené občerstvení, burčák si každý koupil podle libosti.





                                                                              Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat