středa 1. dubna 2015

Jedu si, ani nevím jak ...

Jedeme s manželkou jako obvykle z práce a před námi se oblohou táhne tmavý pás. Hmmm, do toho jedeme.... Dlouho to vypadalo, že dešťový pás před námi utíká směrem na Mušov. U místa nedávné tragédie před Suchohrdly u M. to začalo před 16 hodinou kapkat.
A za miroslavskou křižovatkou to byla sněhovodešťová vánice. Teploměr klesal ze 4°C až ke 2°C. Odbočujeme na Mackovice, stále déšť se sněhem, ale probleskuje už modř na obloze a nad Božicemi nádherné bílé beránky. Zastavovat se mi nechtělo, říkal jsem si, že si všechno vyfotím až v Božicích.
Přijíždíme ke kruháku, je něco po 16 hodině, odbočujeme na Božice - a ejhle: kapky nikde a silnice zjevně potkala nějakou přeháňku před hodinami. A někde od údolíčka Křížkovické pustiny, mezi dvěma hrby, je silnice prakticky suchá! Jen kalužinky v krajnici čerstvě opravované silnice prozrazují, že tady taky dneska pršelo.
A tak se těším na dnešní večer, kdy má zima mít svou poslední výzvu. Říkám dopředu: V Božicích nic nebude. Ten písečný sloup, ta božická písková pustina sem už žádnou zimu nepustí.
               (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat