neděle 4. října 2015

Fotbal: Mikulovicím jsme nedali šanci (2x akt.)

S nadějemi očekávaný zápas s Mikulovicemi jsme zvládli a po zásluze jsme zvítězili 2:0. Možná, že jsme si zasloužili ještě jednu pojistku. Šance byly.
Božice - Mikulovice 2:0 (0:0). Naše branky: Pavel Ležák a Zdeněk Chrenovský.
Po necelé první desetiminutovce jsme převzali otěže zápasu a do jeho konce jsme je v podstatě nepustili. Ojedinělé pokusy na konci utkání na tomto tvrzení nic nemění.
Nebylo tak otázkou, jestli máme naději na úspěch, otázkou bylo: KDY a KDO dá náš první gól. Naši hráči nás nechali čekat až do druhé půlky. Hned v 46´ se k míči u levého praporku postavil Honza Kudlička a jeho přesný centr z VPK umístil hlavou do sítě Lopík! Šli jsme do zaslouženého vedení 1:0.

I pojistka přišla z levé strany. V 69´ vybojoval Vojta roh, kopl ho nádherně Džamp, který se po dlouhé době objevil v naší sestavě, a stejně dobře jej Zdeněk umístil hlavou doprostřed odkryté branky Mikulovic. Vedení 2:0 nás na chvíli ukolébalo a hosté párkrát zahrozili,  ale Míša Hrubý byl dneska opět bezchybný. Navíc se zranil Lopík (lýtkový sval) a vystřídali jsme i další hráče. Na božické hřišti se tak kromě Davida Švejdíka, který přišel na hřiště v 51´ místo Lopíka ml., podíval po čtyřech letech i Pacík. A rozhodně nezklamal.

Naše sestava: Michal Hrubý - Kuba Rambousek, Jiří Pavelčík, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - Patrik Ležák, Karel Vávra, Jan Kudlička, Michal Topolčan (K) - Pavel Ležák, Jan Szabó. Střídali: David Švejdík v 51´ Patrika Ležáka, v 61´ Vojta Maruštík Lopíka st., Tomáš Kudlička v 69´ Honzu Szabó, v 84´ Petr Procházka Honzu Kudličku a v 88´ Broňa Horáček Ramba.

V tabulce jsme se posunuli s 12 body na 7. místo. Máme stejně bodů jako IE Znojmo B a dva body ztrácíme na páté Rakšice, které dnes pouze remizovaly s Hostěradicemi 2:2. Do Rakšic jedeme v neděli 11.10. Hraje se dopoledne v 10:15 h.

Museli jsme dneska přistoupit k několika změnám. Důležité bylo, že se podařilo poskládat dobrý tým, který nás potěšil. Základním stavebním kamenem jsou vždycky zadní řady a v nich především post stopera. Dneska jsme na tomto místě měli Jirku Pavelčíka a byla to trefa do černého. Jaký prostor tento hráč dokáže obsloužit, přihrávky po zemi a jistota zadních řad! Ve výborném světle se dneska představil Rambo. Klobouk dolu před jeho dnešním výkonem. Romanovi na druhém kraji obrany to už nějaký čas sedí. Nebýt drobných zaváhání, byl by to další palec nahoru. Všichni pak máme radost ze Zdeňka. Nikdy bych nevěřil, že se tak chytne na postu předstopera! A moc jsme mu všichni přáli i jeho brankový úspěch: Za dobrý výkon ještě třešnička na dortu! Ze zajištěné obrany jsme vycházeli a to byl základ našeho dnešního úspěchu. Jenom prý jsem zapomněl na Míšovu "svícu" někdy v závěru. Já to poznamenáno nemám, ale prý nechal míč padnout na malé vápno a nereagoval! Ach jo, vidíš to, Míšo!

První roh kopali Mikulovice, první střelu na branku jsme vyslali v 5´ a měl ji na kopačce Honza K. Žlutou kartu za řeči schytal Honza K. v 16´. podnikli jsme pár pokusů o útok, ale nic nevyšlo - vyslat Lopíka, VPK Honzy K. šel kolem zdi i kolem tyče, slabá střela Honzy Sz., Kájovi to ve finále odskočilo ....
Hledali jsme v první půlce marně, kde nechal ve zhuštěné obraně Mikulovic tesař díru. Konečně pěkná akce (potlesk) - 35´ v úniku Lopík, pěkně vystřelil, gólman vyrazil! A chvíli poté opět pěkný únik Lopíka, Honza Sz. však na jeho dobrý centr nedosáhl. Prý měl Lopík centrovat po zemi. Hosté zahrozili jen výjimečně - třeba z VPK v 33´- pěkně kopnuto, hlavička šla však mimo! Ve 44´ byl faulován Lopík ml., získali jsme roh, ale Honza Sz. centr promáchl!!! Velká škoda, gól do šatny by se moc hodil.

Druhou půlku jsme začali nátlakově a korunovali jsme  vše dobře rozehraným VPK od levého praporku, perfektní náběhem Lopíka a jeho hlavičkou do sítě - 1:0!!!! Bylo to zasloužené vedení a bouřlivé poděkování bylo odměnou našim hráčům.
Spolehlivý Míša chytil dvě střely ze vzduchu, vyřešil i nebezpečnou situaci v 51´.  Pak byl na několik minut v akcích Honza k. Jednou ho dokonce hráč Mikulovic dvojnásobné hmotnosti zalehl. Po standardce se míč znovu dostal k Honzovi, ale nabíhající Rambo v závěru míč zblízka netrefil!!! Pak to bylo deset minut bez vzruchu. Zdvihl nás až Kája v 67´, ale jeho centr Romanovi nebyl šťastný a střela letěla nad branku. Náš tlak však sílil. Nejdřív kopal VPK Honza z hranice šestnáctky, ale gólman míč vyboxoval. Chvíli na to vybojoval střídající Vojta roh, který kopal Džamp jako starých dobrých časů. Po perfektním centru následovala životní hlavička Zdeňka a naše vedení se navýšilo na 2:0!

V 78´ jsme málem zaplatili za špatně sehraný offsajd systém. Stejně tak se blýskl v 81´ náš gólman Míša výborným výběhem. A že to nebylo dneska (i minule) jen jednou ... Gólovku jsme měli v 83´. Zamkli jsme hosty u jejich branky. Nejdřív Honza promáchl před gólmanem a pak střídající Pacík netrefil z metru ... Přesto následoval bouřlivý potlesk za velmi dívatelnou akci.
Gólovku spálili i hosté, když v 86´ střídající Honza Bartl hlavičkoval od branky místo do branky!". Zápas už jsme pak dohráli taktickými střídáními a celkem v klidu. Fakt nevím, kdy Míša nereagoval na tu údajnou "svícu"!

Hosté nás svým výkonem docela zklamali. Možná mají velkou marodku, když na soupisku byl zapsán i člen STK a mikulovický starosta Karel Kříž :-)! Těšili jsme se na to, co nám předvede náš hráč ve službách Mikulovic Tomáše Polického. Ale nějak se v davu ztratil ... Že by to zase zkusil v našich barvách??? Taky chyběl břežanský odchovanec Michal Fojtík. Mužstvo tak mělo nad námi jednu jedinou převahu, a to váhovou!!!! Jestli to ale byla jejich výhoda, to je velice diskutabilní....!

Pochvalu si zaslouží i rozhodčí. Zápas velmi dobře řídila trojice delegovaných sudích. Hlavní rozhodčí Rudolf Wiener prokázal velmi dobrý cit pro hru, hru zbytečně nekouskoval, ale pružně reagoval na průběh zápasu. A zjednal si i pořádek, když se začalo zbytečně řečnit ...

      (lan)


































































       (lan)

Další podrobnosti večer a zítra.

Žádné komentáře:

Okomentovat