neděle 1. listopadu 2015

Fotbal: Díky za tři body. Odkaz na foto JČ (akt.2.11.)

Marně přemýšlím, co se dá napsat o utkání, v němž devadesát minut tlačíme, ale proti oslabenému soupeři nic nevymyslíme. Kratičké shrnutí snad vystihuje průběh dnešního zápasu, na jehož konci je to nejdůležitější: tři body za vítězství.
IM SPORT OP: Božice - Dobšice B 1:0 (1:0)


Hosté, kteří k utkání nastoupili pouze s deseti hráči, se prakticky po celý zápas úspěšně bránili nenápaditým pokusům o útoky domácích. Jedinou branku zápasu vstřelil v 17. minutě Roman Šob po dlouhé přihrávce Kuby Rambouska. Domácí útočili bezúspěšně do plných a výsledkem jejich snahy byla jenom nastřelená tyč, břevno a neproměněná penalta  v 62. minutě za ruku ve vápně. Neúspěšným exekutorem byl Petr Procházka. 

Rozhodčí Richter řídil zápas s přehledem a nebýt našich zbytečných faulů, tak neměl ani moc práce.

K tomu bych dodal ještě jeden divácký postřeh: Dobšice byly nejslabší soupeř, který u nás na podzim hrál.

Kvalitní momentky od Jiřího Čady si prohlédněte na http://cadaji.rajce.idnes.cz/TJ_Sokol_Bozice_-_Dobsice_B%2C_1.11.2015/

Naše sestava: Vojtěch Bačo - Kuba Rambousek, Jiří Pavelčík, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - David Švejdík, Karel Vávra, Jan Kudlička, Michal Topolčan (K) - Jan Szabó, Pavel Ležák. Střídali: Broňa Horáček (Ramba), Petr Procházka (místo Džampa), Vojta Maruštík (za Honzu Szabóa), Patrik Ležák (místo Karla Vávry) a Jiří Čada (za Honzu Kudličku). Na lavičce ještě připraven Michal Hrubý. Trenér Bronislav Juřica, vedoucí mužstva Martin Topolčan, hlavní pořadatel Jiří Čada st.

Pár dalších postřehů k zápasu najdete pod malou fotogalerií.





















Začali jsme útočně, Lopík posadil svůj lob už v 1´ nad levý růžek dobšické branky, dvakrát nepřesně střílel Džamp. Vojta v brance si poprvé sáhl na míč v 5´, ale v 1. půlce ho hosté nevýrazně pozdravili maximálně tak dvakrát třikrát. Honza Szabó nepřihrál, Karel naopak dobře potáhl a vybojoval roh. Ten kopal Honza K. a Lopík dal hlavou těsně nad na přední tyči. V 9´ pak Míša Top trefil zadní tyč, míč se odrazil do pole. Kopali jsme pak ještě čtyři rohy a viděli pěknou přihrávku Romana Míšovi - gólman jeho střelu vyrazil na roh. A pak přišla naše jediná radostná chvíle zápasu. Rambo ze svého postu levého beka provedl dlouhý nákop a Roman Šob si s tou nahrávkou/střelou poradil tak bezvadně, že míč až doprovodil do branky. Konečně jsme se ujali vedení 1:0, oddychli jsme si i my v hledišti a věřili v lepší příští. To však bohužel dneska nepřišlo. Zatažený soupeř nám prakticky nic nedovolil a my jsme bezradně bušili do zatarasených vrat.
Ještě ve 20´ pěkně vystřelil Lopík a vysloužil si potlesk a ve 23´ Honza K. - jeho střelu gólman kryl. S postupujícím časem se hra utápěla v bezradnosti, nepřesnosti a vzruch nastal jenom, když hosté vyrazili k ojedinělým pokusům o brejk, nebo jsme my, občas i hosté (Rambovi do žeber) faulovali, byl někdo z našich v ofsajdu (hlavně Honza Sz.) nebo jsme se pokusili málo nebezpečně vystřelit.
"Místo abychom si je rozťukali po zemi, tak se honíme a ztrácíme míče."
V 38´ centroval Džamp na Lopíkovu hlavu. Už jsme to tam viděli, ale byl z toho jenom další roh!!! Obětavě hrál Kája v záloze, Jirka P. na stopéru se snažil hlavně ve spolupráci s Honzou K. nějak rozhýbat naši rozehrávku, ale všechno končilo za půlkou bez výrazné šance. Ve 42´ Honza K. nastřelil břevno!!!
Vlastně nám do klína spadla v 62´ penalta za ruku ve vápně, ale Peťovi se vůbec nevydařila, pomalou polovysokou střelu k levé tyči gólman vystihl, vyrazil a Peťa už poslal odražený míč pouze do boční sítě.
Předposlední velkou šanci neproměnil v 81´ Lopík. Proti jeho sólu dobře vyběhl dobšický gólman a míč srazil na roh! V posledních minutách se Dobšice osmělily a v 86´ zachraňoval Roman důrazným odkopem asi největší dobšickou příležitost. Samotný Roman potom prohospodařil naši poslední příležitost po útočné akci s Míšou Top.

Sezona je dlouhá a je patrné, že už nejde všechno tak, jak by si sami hráči přáli. Ubývá fyzických sil a když to nechce padat, tak to tam fakt nespadne. Kdybychom dneska vyhráli třeba 5:0, tak by to taky odpovídalo průběhu. Ale byla to horní síťka, tyč, břevno, zahozená penalta, neproměněné sólo a ještě několik dalších dobrých příležitostí.
Zůstáváme při zemi a radujeme se společně s hráči ze tří bodů! A už se připravujeme v sobotu do Hrádku.


    (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat