neděle 8. listopadu 2015

Fotbal: Sušky přejely Vlasky. Asi zaslouženě

Co s načatým nedělním odpolednem, když tak krásně svítí sluníčko a náš fotbal se hrál už včera. Nenapadlo nás nic lepšího, než si vybrat nějaký zajímavý duel, který sliboval dobrou podívanou.
Náš výběr padl jednoznačně na zápas vedoucích týmů III. B tř. Suchohrdly u Mir. vs.Vlasatice.
Fotbal: Suchohrdly u Mir. - Vlasatice 2:1 (1:1).
V první půlce měl zápas zajímavý průběh a vysoké tempo. Taky o gólové příležitosti nebyla nouze. Už tehdy jsme si však všimly největší slabiny favorizovaných Vlasatic. Hrají nakopávanou hru s jediným cílem - vše pro kapitána Ondřeje Matušku! Ten nám ukázal, že to s míčem a svou výbušností skutečně umí a dokáže být nesmírně nebezpečný. Poprvé v 7, podruhé ve 13´.  Mezitím  se ovšem do dvou gólovek dostaly domácí Suchohrdly! Při té první v 10´ přizdvihl někdo přízemní střelu v malém vápně na břevno, míč se však odrazil před brankovou čáru! Sušky už už jásaly! Druhá křížná střela v 11´ těsně minula zadní tyč. V 18´ jsme viděli poprvé propad vlastické obrany. U mužstva, které dosud procházelo soutěží bez ztráty květinky, nás to docela překvapilo. Hrálo se stále ve vysokém tempu, více ze hry měly Vlasky. "Lukas, musíme víc jezdit!" burcovaly se suchohrdelští hráči. Taky vlasatická lavička a fandové byli dost hlasití a postupně i emotivní. Pomezní Hrůza však na jejich projevy neměl moc náladu a povolal si na pomoc hlavního pořadatele.
V 29´ se v gólovce ocitl vlasatický kanonýr Matuška. Dostal míč do běhu, dobře ho ve vhodný okamžik poslal k zadní tyči, ale gólman domácích úmysl vystihl a střelu vyrazil! nedáš - dostaneš. Domácí přešli do rychlého protiútoku, nádhernou ulicí se dostali do blízkosti branky a tvrdou střelou Šutery k tyči šli do vedení 1:0.
Vlasky se však nevzdávaly. Hlavně důrazný záložník Duchoň se snažil a hrál až na hranici absolutního vyčerpání a křečí. Nic jiného mu však nezbývalo, protože nebylo kým střídat. Vlasky mají marodku i pracovní vytížení hráčů a přijeli jenom s jedním náhradníkem, který musel do hry už v 39´ kvůli zranění. Pěkný zápas, hrálo se nahoru dolů. Když už se zdálo, že je první půlka hotová, přišla nejhezčí akce zápasu. Rozjetého Matušku nezastavili ani dva obránci, z čáry poslal míč před bránu a tam jej mladíček Duchoň usměrnil bezpečně do branky. Gólem do šatny bylo vyrovnáno 1:1.

S přibývajícím časem však bylo patrné, že taktika "vše na Matušku" už není tak účinná, sám hráč se snažil hrát jen na sebe, často padal a domácí měli najednou hru pod kontrolou. V 55´ kopaly Sušky roh a Marek Lukas srazil centr ramenem do branky. Sušky se ujaly vedení 2:1 a od té chvíli byly pány na hřišti. Vlasatické ta "haluzovka" srazila, i když se snažili vyburcovat: "Kluci, deme, je to o gól!" A o gól to zůstalo až do konce zápasu, který výborný sudí Richter prodloužil o pár minut, neboť byla hra několikrát na desítky vteřin až minut po faulech a jiných akcích přerušená. Ta jiná situace nastala např. v 82´, když domácí hráč "Koki" dostal při souboji o míč kolenem do hlavy, nebo když Matuška v 85´ sestřelil z VPK obránce Konráda (vyražený dech). Ještě jednou to zkusil Matuška a pak už zápas dohráli domácí.

Docela zajímavý a pohledný zápas sledovalo určitě kolem sto padesáti diváků, takže se slušně naplnila i domácí pokladnička! Na jaře tak bude v naší bývalé trojce ještě o co bojovat. Za bukem totiž číhají navíc nevyzpytatelné Olbramovice, které dnes deklasovaly Lopatov 9:0!
           (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat