středa 18. listopadu 2015

Z policejního deníčku (akt.19.11.)

Havárie u Olbramovic
Ani měsíc listopad nenechal v klidu policii a profesionální hasiče, i když v Božicích byl v tomto směru klid a mír. Některé případy z okolí však stojí za upozornění.

Středeční vichřice dala zabrat především stromům. Nejvíc jich profesionální hasiči museli odstraňovat u Velkého Karlova, dále u Hrádku, Valtrovic a Mackovic. V Božicích jsem viděl pouze ulámané větve z bříz na ostrohu naproti Němečkovým.

V pondělí 16.11. vyjížděli policisté k několika nehodám. Nejvážnější následky měla nehoda u Velkého Karlova, kde navečer řidič dodávky Ford Tranzit asi nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu na silnici a narazil do nepojízdného odstaveného pracovního stroje. Řidič ročníku 1961 utrpěl těžké zranění.

Dopravní nehoda osobního a nákladního auta v úterý 17.11. dopoledne zcela zablokovala na dvě hodiny silnici II. třídy č. 403 mezi Vítonicemi a Hostěradicemi.
 Podle policie předjížděl řidič stříbrné škodovky nákladní auto a při návratu do jízdního pruhu o náklaďák zavadil. „Zařazoval se nejspíše příliš brzy a po smyku skončil v příkopu na střeše. Dva pasažéři se údajně lehce zranili. Oba byli řádně připoutáni a patrně proto se nezranili vážněji," uvedla znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 110 tisíc korun. Šestasedmdesá­tiletý řidič z našeho regionu ani řidič nákladního auta nebyli pod vlivem alkoholu. Policie na nezbytně nutnou dobu uzavřela provoz v obou směrech.

 Nebezpečného účastníka provozu na pozemních komunikacích přistihla policie v noci ze čtvrtka na pátek v obci Jaroslavice. Jednalo se o naprosto neosvětleného mladého muže na jízdním kole, který se navíc před jízdou značně posilnil alkoholem. V jedenáct hodin nadýchal 2,36 promile. Pokračovat v jízdě jsme mu zakázali, takže dál musel pěšky, uvádí por. Mgr. Lenka Drahokoupilová. 
     Dopravní policisté se museli ve čtvrtek od havárie u Dyjské křižovatky rychle přesunout na další vážnou nehodu. Ta se stala pár minut před půl šestou hodinou mezi obcemi Olbramovice a Branišovice. Osmačtyřicetiletý muž z Vyškovska jel se Škodou Pickup směrem na Branišovice. Při průjezdu pravotočivé zatáčky najel částečně do protisměru a tam se střetl s právě jedoucím Fordem Fiesta. Protijedoucí osobní auto řídila šestačtyřicetiletá žena z našeho regionu. Oba řidiči po nárazu utrpěli těžká zranění. Muže i ženu transportoval vrtulník do nemocnice v Brně. Komunikace byla zcela průjezdná až v devět hodin večer. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření stojí ve sdělení, které dala k dispozici znojemská policejní mluvčí por. Mgr. Lenka Drahokoupilová 13. listopadu 2015
Do třetice zůstaneme na hranicích znojemského a brněnského regionu. Nebezpečně vyhlížející nehoda se stala před týdnem u Pohořelic. V pátek 6.11.2015 před šestou hodinou ranní tam v mlze sjelo auto řízené řidičkou z našeho regionu z přivaděče na rychlostní komunikaci R52 do protisměru (na Mikulov). Bohužel právě ve chvíli, kdy na rychlostní komunikaci předjížděl řidič jiné pomalu jedoucí auto. Nečekal, že se může v předjíždějícím pruhu potkat s protijedoucím vozidlem. Následovala srážka obou vozidel, příjezd hasičů i policie. Vzhledem k rychlostem (žena jela čtyřicítkou, protijedoucí muž sedmdesátkou), pomohly v obou vozidlech airbagy! Vozidlo muže prý je však zralé do šrotu.
                                                                 (lan)



08:17:34

Žádné komentáře:

Okomentovat