neděle 24. dubna 2016

Fotbal: Přísná penalta ovlivnila zápas (akt.24.4.+foto+tab.)

Jedno z mála sporných rozhodnutí hlavního sudího v 39´ ovlivnilo zápas v Hevlíně. Z  přísně nařízené penalty za údajný zákrok Zdeňka (dneska náš nejspolehlivější hráč) téměř na boční hranici vápna jsme prohrávali 1:0. Božice držely stav až do 76´, kdy dostaly "haluz" po rohovém kopu na 2:0.
Hevlín - Božice 4:0 (1:0)


V závěru jsme hru otevřeli a dvakrát inkasovali z rychlých brejků v 85´ a 90´. Za nasazení a bojovnost je ale třeba naše hráče pochválit. Devět mužů v poli bojovalo statečně, někteří až výborně, jedinému se nedařilo. Konečně jsme zase mohli být na naše barvy hrdí.
V "hevlínském kotli", jsme se čerstvého vzduch  moc nenadýchali, spíš, jak říkal jeden náš příznivec: "Dýcháme síru, síra je k...a! Nehul ji, ale šlukni si!" Tak takhle (při)otrávená se vrací početná božická fanouškovská obec domů, do oázy klidu, míru, dobré hasičské zábavy, zdravého vzduchu a dobrých lidí! Porážka v Hevlíně nás nesrazí, naopak nakopne k lepšímu příštímu v sobotu v Hostěradicích! Dejte na má slova a Vojtu M. do zálohy, prosím! :-)
Abych přiznal něco i Hevlínu. Poslední gól z kopačky sympatického blonďáka č. 15 si zasluhuje pochvalu a kdybych to natáčel na video, poslal bych do někam do soutěže!
  Více zítra, teď odcházím do víru božických (zatím pořád bezejmenných, pane starosto!) ulic!
                                  (lan)






Takže stručná rekapitulace zápasu:
Naše sestava: Vojta Bačo - David Švejdík, Roman Šob, Jan Kudlička - Zdeněk Chrenovský - Patrik Ležák, Karel Vávra, Jiří Pavelčík, Miroslav Gabrhel - Pavel Ležák, Vojta Maruštík. Střídali: Petr Procházka (70´ za Lopíka ml.) a Radek Šob (85´ za Jirku Pavelčíka). Trenér: Bronislav Juřica.
Pískali: Wiener - Fojtík, Coufal.
Diváků: Hodně - cca 120 (?)
Atmosféra: Fotbalově dobrá, lavičky sudí zavčas uklidnili, hevlínští fans byli v normě. My, co při zápasech nezpíváme, si je jednou za půl roku poslechneme a myslet si můžeme své! :-)
Sestava domácích: Hrály všechny hvězdy, mně se nejvíc líbil hráč č. 4 Pukančík a střídající č. 15 Ševčík.

Domácí technici a rychlíci se do nás pustili bez obalu a už v 2´ musel Vojta v naší bráně ukázat své umění. Míč vyboxoval na roh. Chvíli poté poslal St. Pechal gólovku vedle naší tyče a v 8´ nás zachránila spojnice tyče a břevna! ještě jednou musel v hodině dvanácté zachraňovat Zdeněk.
Desetiminutovku jsme přežili a pak už jsme se pokoušeli o útočné akce i my. Hevlín však se i v dalších minutách dostával do dobrých příležitostí. Jednou míč nadvakrát lapil Vojta, podruhé šla hlavička z jedné nohy podél naší brány ven. Škoda, že Kájova přihrávka v 16´neprošla ... Ještě jednou jsme v 19´ pozlobili po centru Žapa, ale jinak se bojovala uprostřed hřiště, což doplňovali domácí pravidelnými výpady na naši bránu. V 25´ byl faulován Lopík st., ale Jirkova rozehrávka skončila u Míry v ofsajdu. Ani po faulu na Honzu K. jsme s tím nic neudělali. Řada nepřesností ve hře nás stála dost sil a třikrát jsme museli zachraňovat před nebezpečnými akcemi - vykopával Roman (29´), dvakrát letěla střela mimo, jednou Vojta vyboxoval do autu a jednou kryl přízemní ránu.. Do té doby marně skandovali domácí fans: "My chceme gól!". Dobře skluzem zachraňoval Zdeněk a podobně Roman poslal míč na roh. Z nevinné akce na kraji našeho vápna v 38´ se vyklubal rozhodující moment zápasu! Jak nedá Hevlín do určité minuty gól, následuje penalta! Očití svědkové události (my jsme byli z úhlu a blíž k brance Hevlína) tvrdí, že se Zdeněk hráče ani nedotkl, ten se skácel a sudí ukázal hned na značku pokutového kopu! Měl prý píšťalku v puse ještě dříve, než se domácí hráč pomalu kácel k zemi. To nemůžu potvrdit ....
Vojta si na míč sáhl, ale J. Hycl kopal dostatečně razantně a Hevlín šel do vedení 1:0.
Zbytek poločasu se dohrál v klidu, v 41´ jsme ukázali i my pěknou útočnou akci.
Do druhé půlky jsme nastoupili s chutí a třeba Lopík st. předvedl v 46´ krásnou ukázku práce s míčem. Byli jsme útoční a zákroky, přihrávky i pokusy o střelbu jsme odměňovali potleskem a pochvalným pokřikem. Jezdilo se nahoru dolu, výborně hrál Zdeněk, o střelu se pokusil Roman (potlesk). Nervózní byl hevlínský útočník Štyks a jenom benevolence sudího ho připravila o nějakou kartu. V 69´ střílel střídající Prochy z otočky nad! Roman dobře, Žap výborně, Honza utahal hevlínského útočníka, až ten zajel i s míčem do autu. Nevinný hevlínský roh v 76´ skončil po sérii nepřesností v naší síti! Taková "haluz"! Škoda. Se stavem 2:0 se už moc dělat nedalo. Navíc některým našim hráčům docházely síly a pokusili jsme se otevřít hru. "Chlapi, hlavu nahoru, pojďme hrát!"
"Sírové dýchanky" nesvědčily bohužel ani nám divákům, ani hráčům na hřišti. Po faulu na pronikajícího Lopíka st. jsme vybojovali roh. Jenže z rychlého brejku domácí přečíslili naše zadní řady a zvýšili na 3:0. I střídající Messi šel do soubujů nebojácně a v útočné akci dal soupeři pocítit, jak chutná míč na bradě. Po faulu na Messiho v 88´ kopal Žap VPK a střílel Míra G. Jeho pokus byl sražen na roh. Jenže z rohu se dostala do brejku šestnáctiletá naděje domácích Ševčík a nádhernou střelou do pravého vinglu upravil stav zápasu na 4:0. Bojovali jsme, ale neuspěli. Už jsem v úvodu své hodnocení napsal. tak to bylo.
         (lan)


















Hodnocení zápasu na stránkách OFS Znojmo a v regionálním tisku:

Hevlín-Božice 4:0 (1:0). Lídr přeboru to v zápase neměl lehké. Do vedení se dostal až ve 38. minutě z nařízené penalty, kterou proměnil Jakub Hycl. I ve druhém poločase se na branku čekalo dlouho. Až v 77. minutě navyšoval Miroslav Sýkora, v 84. minutě se trefil Miroslav Štyks a v poslední minutě stanovil konečný výsledek utkání František Ševčík.





4 komentáře:

  1. Veřejná omluva na žádost pana Kučery Karla Omlouvám se vedení božického fotbalu, omlouvám se panu Kučerovi Karlovi, omlouvám se hráčům Božic a omlouvám se obci Božice za výrok vynesený mou osobou na sociální síti, bylo to takové hecování jak se říká ,,štengr". Kolik podobných a ještě horších hlášek jsem slyšel na mou osobu a náš fotbal, tak to bych už se nesměl na hřišti ukázat ale takový je fotbal. Ještě jednou se omlouvám a s pozdravem kopané zdar Kročil František mladší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vedení fotbalu a, řekl bych, i obci se není potřeba omlouvat. A když naši hráči přežijí některé povzbuzování našich fanoušků, tak přežijí i "štengr" z Čejkovic. Ale Karla omluva určitě potěšila :-)

      Vymazat
    2. Napsat někde článek aby Božice dostaly ,,co největší debakl" není ,,štengr", ale blbost. Tobě by se taky nelíbilo kdyby někdo z božického fotbalu napsal třeba ,,ať už jsou Čejkovice ve čtyřce". Rozumný člověk si myslí co chce, ale slova by měl vážit. Karel Kučera.

      Vymazat
  2. Kdyby hevlínský zpravodaj připsal do věty ...Do vedení se dostal až ve 38. minutě z nařízené penalty, ... slůvko "přísně", nemělo by to chybu! Jinak je ale hodnocení zápasu objektivní a v Hevlíně se mi líbilo. Žije to tam fotbalem. Atmosféra výborná. (lan)

    OdpovědětVymazat