sobota 9. dubna 2016

Krásný hled na božický svět II.

V Božicích se stále něco děje, stále se něco mění a oko pozorovatele může každý týden zaznamenávat nějaké změny.


Tak třeba jste si určitě všimli nových laviček, které nahrazují ty staré vytvořené kdysi vlastními silami zaměstnanci obce na VPP. Doufejme, že ty nové vydrží podstatně déle a v lepším stavu než ty z 90. let.
K vidění jsou nejen v parčíku před kulturním domem, ale taky u nového dětského hřiště. Terénní úpravy zde stále za pochodu pokračují a věřím, že budou během letošního roku dokončeny k plné spokojenosti návštěvníků.
Posunula se též oprava fasády spodní budovy penzionátu-kláštera-domova důchodců v Božicích. Vypadá to moc pěkně. bavili jsme se o tom, jestli bude při opravě druhé - čtyřpatrové - budovy umístěn na věžičku kovový kříž. Prý už se vrátil do areálu kláštera.
Na jednoduchou otázku jednoduchá odpověď. "Bude se letos dělat silnice nad zahradou mateřské školy v Božicích?" Teď ještě ne, ale pracuje se už na projektu! Takže je to nadějné. Šel jsem se dnes podívat, jak to tam vypadá (od paní Novotné po Czerwonkovo) a přitom jsem si všiml, že podobně je na tom cesta pod Bačovým, kolem sklepů a Drechslerových až k silnici II/397. Takže věřím, že se pracuje na projektu pro obě části této místní komunikace. Občané tam bydlící a jezdící by si kvalitní silnici určitě zasloužili. Taky bych tudy občas jel, třeba na kole.

                         (lan)





















1 komentář:

  1. Krásný pohled je opravdu na Božice. Bohužel u spodní klášterní budovy chybí stříbrné smrky, které byly při jedné velké vichřici zcela zničeny, vyvráceny,atd.. Snad se někde najde fotografie, kde ještě na svém místě vévodí a tím dodávají krásu a mohutnost celému božickému klášteru (me)

    OdpovědětVymazat