sobota 2. dubna 2016

Krásný hled na ten božický svět

Pro děti všechno a nejlépe hned. Všechno ještě nemáme a hned to taky nebylo, ale pozitivní posun to je. Dokončovací práce probíhají za pochodu a koncem tohoto týdne zde přibyly i lavičky pro dohlížející doprovody.


Určitě ještě přibude ochranný plůtek a asi i nějak hezky upravený vstup, další zeleň a tak. A vedle se počítá taky s něčím malým pro cyklisty-bikery nebo skejťáky jako mají v Suchohrdlech u Miroslavi. Nechme se překvapit.

Co ale zaznívá v současnosti, jsou připomínky k chování starších dětí, které se k novým prvkům dětského hřiště nechovají zrovna šetrně a opatrně a pak připomínky od dozírajících, že je třeba na některých herních stavbách až moc hlídat své ratolesti (možná, že řada prvků má své věkové omezení a třeba pro děti do 3 let nejsou vhodné ani s doprovodem). On takový malý neposeda se vám pustí na kde co a pád z výšky na hlavičku určitě není to, co bychom chtěli. A už se tak bohužel stalo .... Takže možná nějaké výraznější upozornění na nebezpečí úrazu a zvýšený dohled. Opatrnosti a varování není nikdy dost.
                   (lan)





9 komentářů:

  1. Chci napsat něco k novému dětskému hřišti. Rodiče dětí co tam chodi by měli dostatečně poučit své ratolesti jak se tam chovat.Je to katastrofa jak se tam deti 9 let a víš chovaji.Žádná úcta k věcem... Nerespektuji ceduly co tam je napsaný. No jo asi si neváží ničeho doma proč by si měli vážit věci na veřejnosti. Až něco rozbijí však on to možná někdo spraví... Rodiče dětí trochu úcty by to chtělo. (přidáno 1.4. v 16:50)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musim jen souhlasit.chodim okolo málo ale když vidím jak se velky děcka chovaji neni jim vubec hloupé skákat po skluzavce.po dřevěné konstrukci...a co vyvadi na kolotoči o tom nemluvit.a rodiče někteří stojí a přihlíží. Druzí se snaží aby to bylo pěkné ale k čemu když tam neni opravdu žádná úcta. Až se něco rozbije ....však co vždyť někomu je to jedno.je mě akorát líto těch nejmenších. (přidáno 2.4. v 11:12 h)

      Vymazat
  2. Nějak mi uniká podstata věci si vylívat srdce zde kde s tím nikdo nic neudělá,maximálně si to jen přečte a nic víc jelikož už je pozdě něco řešit.Pokud něco takového vydíte ozvěte se,pokud ho znáte uvědomte rodiče a pokud ani jedno tak nejlepší řešení je zavolat hned na obec aby sjednali nápravu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako že bysme měli jít bonzovat starostovi nebo jak?

      Vymazat
    2. Proč bonzovat,stačí když párkrát pojede okolo a vidi.A rodiče mohli by jste svým dětem říct jak se chovat na veřejným hřišti,ikdyž doma na to nejsou zvyklé. A nedej bože aby cizí rodič něco řekl druhýmu dítěti.no to si ani dovolit nemůže protože to někteří si to přece nepřipustí že se jejich ditko neumi slušně chovat

      Vymazat
    3. 2.duben,21.59..No,pokud říkáte nahlášení nevhodného chování které vám vadí bonzování tak ano bonzujte.Pokud by byl zničen váš majetek taky by se vám to nelíbilo a jak říkáte nabonzujete to.Proč tedy nenahlásit pokud dochází k ničení majetku cizího navíc když jde o majetek obce který slouží všem.Nejdřív každý plače že zde není nic kam by si děti mohli jít hrát nebo zasportovat a když se to udělá a začne se to ničit tak nikdo neví,nevidí,neslyší jen se každý diví a stěžuje si že tu nic není.Nikdo nechce aby dotyčný vandal se seřezal do krve ale on si musí uvědomit že něco udělal co se nemá a tím že nevidím,neslyším si to neuvědomí.

      Vymazat
  3. Souhlasím se dvěma příspěvky výše. Děti se na hřišti chovají jako dobytek vypuštěný z chléva......Je jen na rodičích aby své děti poučili jak se chovat na veřejném prostranství,které slouží všem,ne jen jejich ratolestem......

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,

    jelikož se v oblasti extrémních sportů pohybují delší dobu, cítím potřebu se vyjádřit k onomu ,,něčemu malému'' pro extrémní sporty. V ČR/SR existují pouze 2 certifikované firmy, jmenovitě Fiveramps.cz a Mystic Construction, které stojí za skateparky ve Znojmě a v Hrušovanech nad Jevišovkou, jež mohou tyto hřiště stavět, dále je zde 1000 dalších firem, které pouze profitují na dotacích z menších vesnic a měst a vytvářejí podobné paskvily a kvality jako je například hřiště v Suchohrdlech, pročpak tam asi není nikdo nikdy vidět že? Existuje spoustu varovných stránek se seznamem těchto ,,vysoce kvalitních'' firem a spousta těchto firem jsou pouze drancující společnosti, kterým o výsledný výsledek nejde a chtějí se pouze napakovat. Nechci aby toto vyznělo jako reklama na ony zmíněné firmy, jen pro příklad přikládám odkaz na stránku, kde jsou ukázány jedny z největších paskvilů, jež na území ČR/SR vznikly. Viz. Slatinice u Olomouce, kde za částku 21 mil. Kč vyrostl ,,úžasný'' prostor o velikosti 10x5m na kterém se nemůže člověk ani rozjet. Chci tedy vedení obce doporučit, aby toto velice zvážilo a ku přikladu kontaktovali ASČR (Asociaci Skateboardingu ČR), která nabízí v tomto určitou pomoc i ve formě získání dotaci apod. Navíc ji vedou lidé, kteří ví jak by takovéto prostory měly vypadat, aby dávaly smysl. Stručně a jasně, vždy musí takovýto prostor stavět člověk, který stál ať už na bruslích, skateboardu či nějákém kole. Toť celé, co jsem chtěl k tomuto říct a doufám, že zrovna v naší vesnici nebudu stát podobný odstrašující případ jako je tomu na mnoha místech v ČR třeba i v Suchohrdlech.
    Onen slibovaný odkaz ->http://www.boardmag.cz/scena/mame-tady-dalsi-prispevky-do-souteze-o-nejhorsi-skatepark/

    Evžen Egner

    OdpovědětVymazat
  5. Dík za příspěvek. Evžen má pravdu určitě v tom, že zrovna v Suškách jsem na tom "jízdním parku" nikdy nikoho neviděl, abych se zeptal, jak to funguje. Taky je tento příspěvek dokladem toho, že by se odpovědní měli vždycky poradit s těmi, které se dané činnosti věnují a trošku do ní vidí! To se bohužel neděje a pak v naší zemi vznikají dílka za statisíce, která neslouží tomu, čemu mají! (lan)

    OdpovědětVymazat