neděle 30. října 2016

Fotbal: Holík, Horký, Chrenovský, jak se to rýmuje ... (dopl.+foto)

Nečekaný příděl do naší sítě má několik zásadních bodů, které jsem dal do titulku. Zatímco Mistr Jan Hus ani pod plameny kostnické hranice neodvolal, hlavní sudí utkání Holík odvolal bez mrknutí oka vše, co chvíli předtím nařídil a určil tím nevratně další vývoj zápasu.
OP: Hostěradice - Božice 5:0 (2:0)


Naši hráči asi nečetli moje avízo před tímto zápasem, jinak bychom nemohli v 7´ prohrávat už 2:0. V 5´ domácím sedla střela, když předtím naši stáli a nešli do míče hlavou a bylo to 1:0. V 7´ chyboval Zdeněk - a bylo to 2:0! Hrajeme komplikovaně, ale postupně máme více ze hry.
Přichází 33´, jeden z rozhodujících momentů utkání. Jara bojuje s výborným gólmanem domácích o míč na kraji vápna, když tu v těsném souboji našeho útočníky jary s domácím gólmanem něco "plesklo" (původně jsme si všichni mysleli, že facka od gólmana). To gólmanovo koleno trefilo Jarovu hlavu! Vypukla vřava a sudí nekompromisně ukazuje gólmanovi červenou a chystá se penalta! Jenže do hry vstupuje AR J. Horký, sudí Holík vše odvolává a nařizuje kop od domácí branky! Moment, který zásadním způsobem ovlivnil utkání. I kdyby Jara v souboji o míč fauloval (a dostal po konzultaci rozhodčích dodatečně ŽK), není přece možné nepotrestat faul, který domácí gólman Jarovi uštědřil!!! Pocit nespravedlnosti  a zmaru vyvrcholil při odchodu do kabin po 45´, kdy rozesmátý gólman domácích odcházel společně s AR Horkým do kabin! To viděli všichni a kroutili nevěřícně hlavami - domácí i my!!! Taky zbytek zápasu probíhal v přátelské atmosféře u občerstvení i "na tribunách", protože i zkušení domácí fanoušci věděli, že sudí zásadním způsobem pochybil a zápas svým chybným rozhodnutím nevratně ovlivnil.
Utkání se zvrhlo ve frašku!!!
Nepovedený zápas, který dneska sehrál náš předstoper Zdeněk, vyvrcholil v 45´, když Zdeněk zbytečně fauloval a dostal druhou ŽK (tu první dostal též naprosto správně za faul v 21´), což znamenalo kartu červenou a celý druhý poločas jsme hráli v deseti!
Dneska tím bylo fotbale.

















Foto z 1.p. (1-33´)´:




























































6 komentářů:

  1. Tak si holt hostěradice pomohli, se chováte, jako byste byli na fotbala prvně, kdybyste božičáci dali rozhodčím kapříka, tak by vás tak nezřizli

    OdpovědětVymazat
  2. V Hostěradicích je to známé. Nás tam zařízli, když postupovali do okresu. Sami se nám pak přiznali a omlouvali se. Ale prostě chtěli stůj, co stůj postoupit. Sucháč

    OdpovědětVymazat
  3. Podle fotek to vypadá,že měly Božice velkou převahu a dost šanci.Jak je teda možné,že v půlce prohrávaly 2:0?

    OdpovědětVymazat
  4. dle dnešního vyjádření byli oba rozhodčí předáni do KR,k zaujetí stanoviska k podání protestu Božic

    OdpovědětVymazat
  5. Zápas: Hostěradice ­ Božice: STK předává do DK hráče Procházka Vít k zahájení disciplinárního řízení
    v kontextu vyhodnocení situace KR ze dne 3.11.2016. Rozhodnutí DK:Hráč Vít Procházka, TJ Družstevník
    Hostěradice, je vinen disciplinárním přečinem Tělesné napadení podle § 48 DŘ FAČR,když v 34´ obdržel ČK za HNCH
     prudké strčení do soupeře v nepřerušené hře. Soupeř utkání dohrál.; R toto vyloučení vzal zpátky, avšak bylo
    prokázáno, že se skutek stal,za což se podle § 48/1 DŘ ve spojení s § 23 DŘ ukládá trest zastavení závodní činnosti na 2 soutěžní utkání.

    OdpovědětVymazat