pondělí 17. října 2016

Fotbal: V neděli přivítáme ambiciózního nováčka z Petřína (akt.17.10.večer)

V neděli 23.10.2016 přivítáme opět ve 14:30 h ambiciózního nováčka Znojemské pivo Okresního přeboru, a to tým TJ Družstevník Starý Petřín. Hosté si zatím v soutěži vedou velmi dobře a jsou dokonce bod před námi! To je teda výzva!!!


Tým, který v okresním přeboru reprezentuje tzv. Zajordání, tj. oblast Vranovska, má čtyřicetiletou historii a letošní účast v okresním přeboru je zatím jeho nejvyšší dosaženou metou.
Kromě nadšení a zodpovědnosti na hřišti si vedou i dobré webové stránky, takže kdo se chce podívat a dozvědět se o Petřínských něco více, tak si může kliknout na http://tjpetrin.cz/.
Vydávají též pěkný Zápasový program, takže je ze všeho toho patrné, že fotbalem se v Petříně a okolí skutečně žije. Taky stále vylepšují hrací plochu a plánují i výrazné změny fotbalového zázemí, mj. nové kabiny.

Doufám, že nějakou inspiraci načerpají i u nás v Božicích a že pro ně nedělní zápas bude patřit mezi ty nezapomenutelné.
                                             (lan)


Zaujala mě "Kronika petřínského fotbalu", kde se píše taky o prvním utkání TJ Družstevníku Starý Petřín právě v Božicích.  V naší brožuře Střípky z fotbalové historie TJ Sokol Božice, 60 let fotbalu v Božicích, jsem si dohledal, že tomu bylo v sezóně 1975/1976 a že to byl úvodní zápas IV. tř. sk. B. Náš tým tenkrát OFS poslal do "znojemské skupiny", a tak jsme si zahráli v Blížkovicích, Hlubokých Mašůvkách, Štítarech, Dyji, Křídlůvkách, Mikulovicích, Lančově a ve Starém Petříně. Ještě tam byly nalosovány Těšetice, ty ale byly hned na začátku vyloučeny ze soutěže.
Dlužno dodat, že tento ročník se nám mimořádně povedl, IV.B tř. jsme vyhráli se ziskem 25 bodů před Blížkovicemi (s 23 body) a postoupili jsme poprvé v historii do III.třídy v soutěžích okresu Znojmo (v letech 1955 - 1960 jsme hráli "trojku" v okrese Mikulov). To muselo být tenkrát slávy v Božicích, co říkáte pamětníci těch zlatých časů.
A jak dopadlo utkání TJ Sokol Božice - TJ Družstevník Starý Petřín? Božice zvítězily vysoko 12:0 po poločase 5:0!  Že bychom si to v neděli 23.10.2016 zopakovali? :-) jestli se nám probudí naši střelci, tak nic není nemožné!



A ještě přetiskuji petřínský "report" z posledního zápasu letošního ročníku OP:

TJ Starý Petřín: FK Znojmo B 1:4 (0:2)

hřiště: petřínský campnou
Sestava: Prukner Z.,-Kašpárek M., Fila R., Dobeš M., Jankůj V.,- Prukner R., Kobík M., Popelka M., Kalabis D.,-Parůžek R., Sobotka B.
Lavička: Miňha O., Kovář Č., Pilár M., Lazarek T., Hoch S.
V dalším kole jsme na našem hřišti přivítali jednoho z favoritů této soutěže, rezervu FK Znojmo. Od prvních minut nasvědčovalo vše tomu, že půjde o atraktivní a líbivý fotbal. Hrálo se ve velkém tempu a bylo jen otázka kdo vstřelí gól. I přes naší mírnou převahu se to ale podařilo hostům, kdy ve 22. minutě odražený míč trefil hráč tak šťastně, že zapadl přímo do horního rohu naší svatyně. O pět minut později kopali hosté přímý kop, nepříjemné sluníčko udělalo své a my rázem prohrávali 0:2. To nás „opařilo“ a nám chvíli trvalo, než jsme opět zvýšili aktivitu. To přišlo ve 39. minutě, kdy byl v pokutovém území faulován Radim a my tak dostali výhodu v podobě pokutového kopu. Náš úspěšný exekutor Rosťa se ale mýlil a my stále prohrávali 0:2.
Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím dát co nejdříve kontaktní gól a pokusit se ze zápasem něco udělat. To se nám podařilo v 54. minutě. Vojta se opět pěkně trefil z přímého kopu. My jsme vrhli všechny síly do útoku, ale hosté prokazovali velkou kvalitu v útočné formaci. O deset minut později zahrával přímý kop hostují hráč a míč poslal k tyči, náš góloš byl krátký a nám po třetí zhořkl úsměv. I přesto jsme utkání nezabalili a dále jsme se pokoušeli s výsledkem něco udělat. Slibných šancí jsme měli určitě hodně (a všechny si opravdu nepamatuji), ale žádnou z nich jsme nedokázali využít a vstřelit gól. V 85. minutě přišel trest v podobě čtvrtého gólu, kdy nám hostující útočník ukázal lehkost zakončení a doslova si vychutnal našeho gološe, konečný stav byl hodně nelichotivý 1:4. Do hry ve druhém poločase naskočil Oťas, Tomáš a Mário.
Zápas byl náročný, my si i přes velkou kvalitu soupeře dokázali vytvořit spoustu šancí a zápas se musel líbit. Hosté nám ale ukázali efektivitu v zakončení a to zápas rozhodlo. Vstřelit doma jeden gól z tolika šancí je prostě málo. Fanoušků přišlo hodně a byli skvělí. Pomalu si ale začínám myslet, že nám to škodí. 🙂 Černou tečkou je zranění Rosti.

1 komentář:

  1. Teď jsem si přečetl petřínskou zajímavost, že "Božice pro nás nejsou neznámou, jelikož se s nimi naše mužstvo již několikrát utkalo. Za zmínku stojí historicky první mistrovské utkání našeho týmu (31.8.1975) právě v Božicích." A jelikož si vedou pěkné historické záznamy, tak víme, jak zápas dopadl! :-)

    OdpovědětVymazat