sobota 1. října 2016

Fotbal: Vedení jsme nepojistili, ale vítězství jsme udrželi (+foto)

Dnešní vítězství nad Rakšicemi bylo sice zasloužené, ale až do posledního hvizdu sudího nebylo jisté. Oba celky mají ve svých řadách řadu dorostenců, což je jistě příslib do budoucna, aktuálně však tito hráči teprve sbírají nejen herní zkušenosti, ale nabírají taky psychickou odolnost. A "vo tom to taky je, vážení přátelé!"
Fotbal: Božice - Rakšice 2:1 (2:0). Naše branky: Bronislav Juřica a Kamil Kalina.


Zachytali si i oba gólmani a je docela symbolické, že oba dva ještě vloni váleli ve svých týmech v útoku. Překopali jsme sestavu, měli jsme plnou lavičku a kdyby se Honzovi povedla jedna z jeho několika šancí, nebo kdyby se ujala nádherná střela střídajícího Messiho v závěru, mohlo být ještě o kousek víc radosti a veselosti. Ale my fanoušci jsme spokojeni, hlavně s plným bodovým ziskem a záblesky na lepší příští!

Teď jdeme slavit vítězství a více napíšu buď večer nebo až zítra! :-)

Nastoupili jsme v této sestavě: Honza Szabó - David Švejdík, Bronislav Juřica, Roman Šob- Zdeněk Chrenovský - David Mlčúch, Karel Vávra, Jiří Pavelčík (K), Patrik Ležák - Jan Kudlička, Kamil Kalina. Na lavičce byli připraveni a postupně zasáhli do hry: Petr Procházka, Petr Řihák, Radek Šob, Michal Topolčan a Ondřej Zapletal. Trenér: Bronislav Juřica, vedoucí mužstva: Jiří Čada, hlavní pořadatel: Martin Topolčan.

Střídáním jsme provedli současně i některé změny v postavení, ale základní filozofie trenéra zůstala zachována. Zkušení hráči na hrotu si přeci jenom s míčem a obranou soupeře poradili lépe a i díky tomu jsme ve 30´ vedli zaslouženě 2:0.
První gólovku měl Kamil ve 13´, ale přízemní lehký míč byl tečovaný na roh. A to nepočítám pěknou akci ze 3´, kdy Kamil vybojoval náš první roh a Bruno centrovaný míč podběhl. "To je škoda," zahučelo to na ochozu. Ale taky zaznělo povzbudivé: "To je nátlak, vidiš to?!" A hlavně zněl potlesk nás diváků. Už dlouho jsme zápas nezačali tak dobře ofenzívně. Ale pozor: Ani Honza se v brance nenudil a naši lehkou nervozitu trestaly Rakšice rychlými nebezpečnými výpady. Tak třeba musel "s nasazením života" zasahovat v 9´. A na řadu minut se hosté usadili na naší půlce.
Jenže přišla 14´, Kamil posílá dopředu Lopíka, ten utíká k bráně a vybojoval roh. Kope ho Honza a Bruno zkušeně a bez zaváhání zavěšuje míč hlavou do rakšické branky! Ujímáme se vedení 1:0.
Následují pěkné fotbalové momenty na obou stranách. Pozor si však musíme dávat na zbytečné Zdeňkovy fauly. Jeden takový předvedl v 17´ v nebezpečné vzdálenosti před velkým vápnem. Míč šel naštěstí do zdi na roh a hlavička po dobrém centru nad. Na nic nečekáme a rozjíždíme protiútok, který zakončuje Džampova levačka z asi 30 m po zemi k tyči! Pěkné a hlasitý potlesk!
Další krásná akce je opět spojená s Džampem. Ten táhne ve 23´ nadějnou akci po levé straně a v ten správný okamžik posílá po zemi do brány Lopíkovvi. Už jsme všichni viděli gól! Ale pozorný gólman byl u míče o setinu sekundy dřív než Lopík a naši velmi nadějnou šanci zlikvidoval. Škoda, ale tribuny bouří a jsme spokojení. Takhle se to hraje.
Zbytečně lehce jsme ztratili v 25´ míč ve středu a jen výborný reflexivní zákrok Honzy zabránil vyrovnání. Míč nám odskakuje: Honza - Lopík - Kamil - "K.rva!" A troška vzruchu před naší bránou. Ale opět následuje náš nečekaný úder. Roman vypálil, gólman jenom vyrazil do pole a Kamil chladnokrevně umístil mezi tyče na 2:0!!! Na tribunách chrochtáme blahem!!! Přichází však naše první střídání. Již hodnou chvíli jenom chodící Lopík je nahrazen Prochym.
Celý rozrušení s velmi příznivého vývoje zápasu jsme zapomněli nebezpečné hosty a když v 31´ minul Honza v bráně nebezpečný míč, zatrnulo nám. Naštěstí jsme akci nadvakrát zvládli. Všechno jsme si mohli pojistit ve 39´. Ve dvou gólovkách se ocitl Honza K. Hlavně ta první, kdy šel sám na gólmana a stačila jenom klička vlevo a byla před ním dočista odkrytá brána! Jenže Honza volil střelu ....! Gólman jenom vyrazil a odražený míč se znovu dostal k Honzovi. Tentokrát byla jeho střela sražená na roh! "Škoda, velká škoda!"
Do konce poločasu jsme měli ještě dvě šance - jednak poslal Džamp míč do gólmana z VPK a kombinační akci Honza - David M. zakončil Honza střelou vysoko nad - ale skóre se už neměnilo. Do kabin jsme odcházeli dobře naladění.

Druhá půlka už tak kvalitní fotbal nepřinesla, ale několik zajímavých momentů bylo k vidění též. "Nenechte se zaskočit!" volali jsme ve chvíli rychlých rakšických výpadů. "Proč si nepomůžeš, Karlíku?" ptali jsme se Karla, který se nějak nemohl dostat ke svým pohledným fotbalovým variacím. "Díru" ve 48´ hosté nepotrestali, míč odhlavičkoval Bruno na roh. "Karlíku, pojď nahoru a Kamil ať jde dolu!" musíme zareagovat na nepříznivý průběh zápasu. "Prochy, to je tvoje pozice! Hej, pojďte k sobě, Kamile!" Konečně jsme aspoň vystřelil na branku. To už běžela 50´. Hra je taková rozháraná, plná nepřesností, zbytečně faulujeme. Nevychází ani fintičky, jako třeba Kamilova patička! "To viděl v televizi!" :-) Až v 58´ pěkně vystřelil Kamil a jen těsně minul tyč!!! Byla to ale hezká střela, škoda, že nevyšla!
David M. je v šanci (63´), ale neumí levačkou. Ale už je to s námi lepší! Chce to dát ještě jeden gól. Pojistku. "Potřebujeme dát ještě jeden gól, aby se zlomili!" Konečně zas někdo z našich vystřelil. Byl to v 67´ Džamp. Šlo to na levou tyč, ale míč byl sražen na roh. V 68´ kopeme po faulu na Kamila přímák, Honza obstřelil zeď, ale míč šel na zadní tyč, kde stál gološ. Opět častěji chybujeme, až přišel v 71´ trest. Rakšický hráč Lang celkem pohodlně snížil na nepříjemných 2:1. Hosté ještě zavětřili šanci! Párkrát musel své umění ukázat Honza v bráně a taky my jsme se neúspěšně pokoušeli o zteč soupeřovy branky. Přichází poslední desetiminutovka a s ní několik rakšických gólovek. Nám nezbývá nic jiného, než se pustit do taktického střídání. Tutovku spálil v 86´ rakšický střelec Lang. Poslal míč ze dvou metrů vedle!!! Ufffff!
To už na hřišti běhal od 81´ Petr Řihák místo Romana a pak od 87´ místo Honzy K. Messi. Právě ten se ukázal v tom nejlepším světle. Krásně se uvolnil a pěkně do vinglu vypálil! "Já už ho tam viděl!" Výborně, Messi.
Na hřiště ještě přichází Ondra Zapletal místo nevýrazného Prochyho (89´) a s vítacím potleskem i Míša Topolčan místo Davida M. v 90´. Hosté se ještě dožadují standardky, ale sudí Marek Horký hvizdem  v krátkém nastavení končí dnešní duel.
Zvítězili jsme, bojovali jsme, bylo nás konečně taky víc než jedenáct a s deseti body se snad trošku posuneme do klidnějších vod středu tabulky. Počkat si musíme na nedělní výsledky.
    (lan)


































1 komentář:

  1. Byl jsem se mrknout ve Vlaskách na druhý poločas. Je to soupeř k poražení, i když má ve svých řadách 2/3 Brňáků. Práče hrály s přehledem, základem jejich úspoěchu je nestárnoucí Klouda! Klobouk dolu před tímto hráčem.

    OdpovědětVymazat