neděle 30. října 2016

Nedělní procházka Božicemi

Budou na štítě budovy osvětlené
hodiny?
V sobotu jsem si slavil, v neděli dopoledne jsem korzoval kolem hlavní božické avenue, abych se zotavil na čerstvém vzduchu já i nejmladší z rodu Nevrklů dlící ovšem v kočárku, kterým jsem já tlačil. Cestování to bylo zajímavé a oboustranně přínosné.


A tak jsem si prohlédl staveniště kolem kruháku, přikázané či zakázené průjezdy a objezdy i budování chodníku směrem k nádraží. Tak jsem se taky doslechl, že ne každý z majitelů přilehlých staveb uposlechl doporučení, aby si udělal síťové přípojky. Do hotové stavby už nebude nikomu dovoleno kopat a bude přípojky muset dělat průtlakem!
Úsek mezi Holasovým a Míčovou zahradou je zpevněný, ale je hodně úzký, vyžaduje od řidičů z obou stran ohleduplnost, soustředěnost a pozornost. podobné je to v naší ulici pod hospodou, kde momentálně velký provoz ustal, ale i do budoucna zde bude dobré umístit omezení na 30 km/h. Již jsem o umístění této značky požádal jménem celé ulice pana starostu a věřím, že při nejbližší "značkové úpravě" obce to bude skutečně provedeno.
Opravují se schody do kulturního domu, které už se návštěvníkům rozpadaly pod nohama.
Se zajímavým nápadem přišla jedna božická paní (a má pro svůj nápad podporu i dalších občanů). A můžu říct, že i mně se ten nápad líbí a pokud se o něm začne vážně uvažovat, tak budu pro. Nápad je jednoduchý: Na štít obecní budovy u hřiště, kde jsou obchody v přízemí a fotbalové šatny v poschodí, umístit osvětlené hodiny! Nějaké pěkné, zajímavé, které se budou hodit k prostoru i budově. A možná by bylo dobré, kdyby se instalace takových hodin stihla do slavnostního otevření okružní křižovatky v naší obci. Co říkáte na tento nápad?

       (lan)

Náš Kuba poznává Božice

Po včerejších dýňohrátkách máme ozdoby před školou

Průjezd od Hrádku do Božic je mezi Holasovým a Míčovou
zahradou


Tudy teda ne!!! Ale bohužel není tato značka plně respektována

Chodník už se dělá naplno


Schody u KD se opravují...


Tyto práce se dělají v prostoru zákazu vjezdu: Ani tady není
zákaz plně respektován!!!
 Práce na kruháku pokračují:


Malé upřesnění k informaci z minulého příspěvku: Ke školní kuchyni se jezdí mezi novostavbami Glacových (vlevo) a Komínkových (vpravo). Opatření je to samozřejmě dočasné a se souhlasem v lastníků:


1 komentář:

  1. Praktický lékař MUDr. Olejník oznamuje, že ve čtvrtek 3. 11. 2016 nebude ordinovat.

    OdpovědětVymazat