čtvrtek 26. dubna 2018

Fotbal: V sobotu jedeme do Starého Petřína

Na podzimní zápas se Starým Petřínem nevzpomínáme rádi. Dokonce na naše hřiště musela přijet rychlá, aby odvezla k dalšímu ošetření našeho vážně zraněného hráče Jaru Jandáska. K úrazu přišel i stoper Kamil a vlastně se s důsledky tohoto zápasu potýkáme dodnes.
OP: St. Petřín - Božice A, SO 28.04.2018, 16:00 h, HR: Holík


Petřínu se na jaře daří a pokračuje v úspěšných výsledcích. Naposledy vyhrál v Hostimi 1:0.
Na blogu TJ Hostim píše můj synovec Libor:
TJ Hostim - Družstevník Starý Petřín 0-1 (0-0)

 Od úvodu se hrál vyrovnaný fotbal plný soubojů a nakopávaných míčů. Hosté z nich určitě nebezpečnější, a po našich nedůrazech si vytvořili 2-3 velmi slibné šance. My měli velkou možnost po rohovém kopu, ale skóre se neměnilo. 
Obraz se ve druhé půli moc nezměnil, výborný stoper Petřína Popelka si vše "odkopal" a po jedné z dalších chyb se prosadil dravý Sobotka. Když šel po chvíli ven zcela zbytečně i Mirek Boráň, vypadalo to beznadějně. Paradoxně Petřín přesilovku nijak extra nezvládl a my se tlačili dopředu. V závěru jsme ještě hostům nabídli pokutový kop, ale výborný Chochyn v brance se vytáhl a penaltu zneškodnil. 

Více zde: https://tj-hostim.webnode.cz/news/stary-petrin-si-odvezl-vsechny-body/


Na webu Starého Petřína je pozvánka na sobotní utkání i s profilem nás jako aktuálního soupeře, kterého nelze podcenit:

19. kolo OP: TJ Starý Petřín  – TJ Sokol Božice A

|SO|28. 4. 2018| 16:00 hodin|vstupné 20,-|
|HR – Holík| AR1 – Krula| AR2 – Jenerál| 
V dalším sobotním poledni přivítáme na našem hřišti celek z Božic. Z podzimního střetnutí na půdě Božic, jsme si odvezli bod za remízu 2:2. Ta se nerodila lehce. V prvním poločase jsme nedokázali proměnit několik šancí, a ani domácí na tom nebyli lepé. Ovšem v druhé půli se skóre na světelné tabuli měnilo. Domácí dokázali během pěti minut odskočit na rozdíl dvou branek, což byla hodně studená sprcha. Odpověď přišla v podobě proměněné penalty Kašpecem. Na končených 2:2 se trefil ze standardní situace hlavou Radim a my tak vytěžili ze střetnutí alespoň bod.
Našemu sobotnímu soupeři v jarní části příliš nedaří. V minulém kole podlehly Božice aktuálnímu lídrovi soutěže – Jezeřanům.  Ty vedly v Božicích od 15. minuty, kdy se trefil Popela. Vedení jim vydrželo až do 51. minuty, kdy vyrovnával božický Švejdík z pokutového kopu. v 70. minutě nastala poslední změna skóre. Vedení Jezeřanům totiž vrátil jejich střelec Popela. Odpověď na tuto trefu už Božice nenašly, navíc hrály posledních 15 minut bez vyloučeného Šálka. Aktuálně se tak Božice po nepodařených zápasech propadly až na předposlední místo před Chvalovice, které chytly naopak druhý dech a po prohospodařeném podzimu ztratily na jaře pouze dva body.  Postavení našeho soupeře v tabulce může lehce klamat, neboť jsou Božice kvalitním celkem a budou se jistojistě chtít odlepit ode dna tabulky a odskočit Chvalovicím ze sestupových příček. Proto je třeba se na tohoto soupeře připravit se vším respektem a hlavně jej nepodcenit.
                  (lan)

1 komentář:

  1. Po vybornem výkonu vezeme bod,měli jsme na tři. St. Petřín - Bozice A 1:1

    OdpovědětVymazat