pondělí 9. dubna 2018

Nestalo se v Božicích. Podobnost je čistě náhodná

Dostal se mi dnes do rukou zpravodaj "Informace o dění v P." a v úvodníku tamějšího pana starosty a místostarosty se píše: "Promrzlá a následně roztátá země odhalila pokles půdy pod chodníky, stejně tak poklesla i zemina po výkopech. To všechno musíme dát do lepšího stavu. Po zimě se nám však o to více ukazuje i další problém týkající se čistoty  - a tím jsou pejsci."


Tak chodníky máme v Božicích v pořádku, nerovností a nějakých chyb dlažby je minimum. Horší už to je s vozovkami přes obec! Ojojoj....slyšíme stále stejnou písničku, že to nejsou silnice obecní, ale Správy a údržby Jihomoravského kraje! To je pravda, ale pořád jsou to silnice v naší obci a je hlavně v našem zájmu, aby byly uvedeny do odpovídajícího stavu a netrpěli zde ledabylé opravy SÚS.

Téma "pejsci", to je evergrín každé osady, vesničky, vsi, města i velkoměsta. Takže co o pejscích a jejich majitelích píší v P.:
" Pejsci. Majitelé z nich mají zřejmě radost, ale řada občanů i pracovníků města nemají radost z toho, co po vycházkách s domácími mazlíčky zůstává na chodnících, na trávě, v parku, kde si hrají děti. Každý majitel psa má povinnost jednak při vycházce nasadit košík a dále mít v kapse (tašce) igelitový sáček či jiný prostředek ke sběru exkrementů. Když se pak mazlíček vyprázdní, majitel má povinnost po pejskovi uklidit. Očividně se tak nestává. Také venčení psů stylem, kdy jsou pootevřené dveře (vrata), pejsek se sám bez doprovodu pána vyvenčí a opět vrací domů, není z hlediska pořádku ideální. Ani prostor náměstí kolem sochy není prostor pro venčení psů. Ale dosti už problematiky psů. Každý z nás je svéprávný a jistě ví, co má dělat - tak to jen dodržujme."

Tak co myslíte, týká se tato problematika i Božic nebo ne? Radnice v Pohořelicích popsala v POHOŘELICKÝCH LISTECH duben 2018 stav, jaký trápí malé město. Co trápí nás???

                                                                   (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat