pondělí 17. září 2018

Fotbal: Božice zdolaly Slávii

Zápas řídil Jiří Pavelčík
Ne, není to zpráva Rádia Jerevan, ale v zápase IV.C třídy zvítězily na domácím hřišti hráči božické Benfiky těsně nad hosty z Damnic, kteří mají svůj tým, založený v roce 1969, pojmenovaný TJ Slávie.
IV.C: Božice B - Damnice 4:3 (2:1). Naše branky: Tomáš Rauš, Lukáš Hrobár, Zdeněk Klimeš a David Švejdík.


Zápas dvou vyrovnaných soupeřů zahájily lépe domácí a díky brankám Tomáše Rauše a Lukáše Hrobára vedli 2:0. Hosté snížili z penalty na 2:1.
Druhou půlku už jsem viděl na vlastní oči a nejpozitivnější zjištění bylo to, že nedělní fotbalovou atmosféru, jako měl třeba včera tento zápas, nic nenahradí. Diváků bylo přiměřeně, cigára, klobás, pivo, limo a k tomu i trefné hlášky na ochoze:
"Dobře Messi, co leží, neběží!"
"To se musí zapsat, Honza Szabó nahrál na gól!"
""Džapa tam hrnul jak traverzou!"

Po Honzově přihrávce skóroval Zdeněk Klimeš a vedli jsme zase o dvě branky, 3:1. Hosté se ale nevzdali, využili našeho střídání a Pumpido v bráně měl plné ruce práce. A když se po Džampově skluzu ve vápně skácel hostující útočník, snížili hosté nekompromisně kopnutou penaltou na 3:2.
V 81´ pak byl zápas zdramatizován, když rychlý protiútok hosté  bez zaváhání proměnili a srovnali na 3:3. O dvě minuty později byl Džamp faulován na hranici šestnáctky a sám se postavil k exekuci. Díky tomuto proměněnému přímému kopu jsme nakonec zvítězili nejtěsnějším rozdílem 4:3.

Velkou pochvalu však zaslouží především sudí z lidu Jiří Pavelčík. Věřím, že i hosté (a bylo s nimi i dost fanoušků) vnímali jeho výkon jako nestranný a kvalitní.





Žádné komentáře:

Okomentovat