čtvrtek 6. prosince 2018

Honza Kučera králem honu (dopl.11.12.)

Honza Kučera, druhý nejstarší účastník,
si jde pro ocenění Král honu
Výborně dělané stránky MS Hubert Tasovice nás informují, že králem sobotního honu (1.12.2018) se stal náš Honza Kučera. K devíti úspěšným zásahům mu upřímně blahopřejeme.


Díky kvalitním webovým stránkám a fotoreportážím Zdeňka Mikulíka z MS Tasovice se můžeme na dekorování Jana Kučery podívat i my. Podrobné informace o činnosti tasovických a hodonických myslivců najdete na http://mstasovice.cz/.

Jak jsem se dozvěděl později, králem honu je myslivec jenom do půlnoci toho dne, kdy se jím stal. To se mu může říkal "pane králi". A není bez zajímavosti, že náš Honza Kučera se tímto králem stal prakticky přesně po deseti letech, kdy jím byl podruhé v životě, a do třetice zajímavostí patří fakt, že poprvé se jím stal ve svých 36 letech, což odpovídá přesně počtu zastřelených bažantů na tom letošním adventním honu! Sám Honza jich měl na kontě devět, jak jsem uvedl výše. Takže ještě jednou velké blahopřání doplnění přáním: Honzo, ať ti to pořád tak střílí a ať se tě láska k myslivosti drží, dokud to půjde!

               (lan)






1 komentář: