neděle 2. prosince 2018

Krásný a pohodový adventní čas

Dnes začíná nejkrásnější období letošního roku, advent. Za komunismu bylo toto slůvko tabu, ale kdykoliv režim povolil, bylo zpět. A mezi lidmi žilo prakticky stále. Šťastný ten, kdo se v adventním čase narodil.


V naší širší rodině je to téměř posvátné období, však jsme taky včera až dodneška slavili kulatiny mého ctěného bratra a mé milé švagrové. Je jenom zajímavostí, že oba naši kluci se narodili ve stejný den jako můj brácha (jenom s posunem v letech), že i moje neteř a synovec z bráchovy rodiny jsou Střelci, no a nikdy neopomenu osobnost v naší rodině nejváženější, mého dědečka, kterého jsme ani my vnuci (byli jsme jenom samí kluci) nepoznali, neboť z tohoto světa odešel na následky útrap v nacistické káznici Breslau už v roce 1945.
A narozky slaví v adventním období i řada mých dalších přátel, známých a milých lidí, kterým tímto nejen blahopřeji, ale i tiše závidím toto nádherné období. Já se narodil mezi Halloweenem a Dušičkami ve znamení Štíra. No, s osudem nic nenaděláme. Vždyť všichni známe Erbenovy balady.... Tak na zdraví, na zdraví a ještě jednou na zdraví vám všem, kteří slavíte!

                    (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat