pátek 14. prosince 2018

Média: Kdo porazí Babiše?

V Lidových novinách mi ve čtvrtek vyšla v rubrice Dopisy redakci reakce na komentář otištěný v témže listě den předtím. Nechci vás o svůj názor ochudit a tak kdo chcete, čtěte.



Tomáš Procházka naprosto přesně pojmenovává českou současnost. Za minulostí (včetně 90. let) se hodně lidí nechce ohlížet. To je typické jak pro Andreje Babiše, tak i pro jeho voliče, a proto se aktuálně zdá, že jich přibývá. Je to však stále stejná skupina voličů, která ho ve volbách 2017 vynesla k moci, jenom se k němu přelili nepevní voliči levice a nacionalistů. Na rozdíl od nesympatického Jiřího Paroubka má však Andrej Babiš charisma a špičkový PR tým. A. Babiše tak neporazí žádná ze současných kauz, A. Babiš se porazí sám nějakým nepovedeným "Czech Teckem". Letos už k němu měl blízko, když pokládal kytici k pomníku 17. listopadu pod příkrovem noci... jako by se něčeho bál!

Charismatického Andreje Babiše může ve volbách porazit zase jenom charismatický politik, ovšem trošku jiného střihu. Momentálně v opozičních řadách vidíme pouze jednoho jediného, a tím je šéf Pirátů Ivan Bartoš. Že by se za ním sešikovala současná opozice je více než nepravděpodobné. Takového Ivana Bartoše by do svého čela potřebovala především nejsilnější, nejvlivnější a nejlépe připravená strana, a tou je ODS. Zatím zde však žádný Ivan Bartoš vidět není.

                                                                                                                        Ladislav Nevrkla, Božice



Žádné komentáře:

Okomentovat