pátek 1. března 2019

Čím nám zavání voda z vodojemu?

Pustíte si sprchu, od tekoucí vody jde podivný technický odér. Napustíte si vodu v kuchyni, že se napijete! No, to byste se se zlou potázali. Pro jistotu ještě listuji webem a facebookem obce, nikde žádná informace, že by byla nějaká závada nebo se provádělo nějaké opatření týkající se vodovodního řadu.
Tak nevím....máme to jenom my, nebo máte podobnou zkušenost? Kdyby byla aspoň nějaká informace, že se něco děje. Koupit si balenou vodu, to už stejně dávno děláme....

                 (lan)

17 komentářů:

  1. Koukám že to není jen u nás,zapáchající voda že se opravdu nedá pít. Trva to už delší dobu:-(. Vajdíková

    OdpovědětVymazat
  2. Máme ve vedení Vodárenské svého zástupce. Není jím nikdo menší než pan starosta Karel Hala. Měl by minimálně občany Božic informovat, co se s vodou děje. Přece nebudeme pít splašky! Nebo i to je nám jedno??? (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Bydlím u vodojemu a nic jsem nepoznal. Voda je normální. Piju ji pořád.

    OdpovědětVymazat
  4. Nemáte doma rozvody v plastu. Já mám v železné a nikdy nebyl problém. Kdysi to známí řešili a byl to plast.

    OdpovědětVymazat
  5. Nezbývá, než se obrátit na Vodárenskou, ať to prověří. Já neříkám tak, ani tak. Jenom konstatuji, že voda nepříjemně páchne! Za peníze, kterou za ni platíme, máme určitě právo vědět, kde je chyba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem to s Vodárenskou opět řešila, ale prý mám ten problém jen já. Člověk z Vodárenské žije v Hrádku a voda údajně nezapáchá.

      Vymazat
  6. No, já myslím, že všichni víme, že zapáchá.... (lan) Samozřejmě, není to nic příjemného a kompetentní jsou z toho na haluzi, ale nějaké kontrolní měření by určitě měli udělat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím. Protože jsem byl na tomto fóru jmenovan v diskusi pokusím se vysvětlit problém. Zřejmě mi do domu jde voda z jiného zdroje, protože jsem v poslední době nezaregistroval zadny problem a vodu stále pijí. Jsem odpůrce balené vody a myslím si, že voda v Božicích patří k nejlepším v regionu. Ne nadarmo se používá ke zlepšení kvality vody v okolních obcích. Kupodivu mě nikdo oledne kvality neoslovil a tady se dozvidam že všichni ví že voda je špatná.
      Karel Hala, starosta.


      Vymazat
  7. Voda v ulici za školou je taky v pořádku,pitná a dobrá.

    OdpovědětVymazat
  8. Voda opravdu něčím zavání, už i na kolonce je to cítit. Je to takový chemický zápach, chlór určitě zapáchá jinak. No doufejme, že to není zdraví škodlivé, ale moc příjemně to opravdu nepůsobí.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak někomu teče do řadu kvalitní voda, ale u nás to tak není, nedá se pít. Jak už někdo psal voda zápacha jinak, než jen chlorem. Večer když jdu koupat syna, tak bych si to nejraději rozmyslela. Vajdíková

    OdpovědětVymazat
  10. Tak nestandartní zápach je potvrzen, vodu už řeší vodárny, jsou odebrané vzorky.

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám domácí úpravnu vody, v ulici na kolonku jsem zápach nezaznamenal. V božické vodě bývá hodně železa a manganu, a amonných iontů. Pokud tato voda déle stojí např. v bojleru, může tato voda zapáchat (podobně jako močůvka). Potom jsou kohoutky, kachličky apod. zbarvené do hnědo-rezava. Božická úpravna vod však tyto prvky odstraňuje filtrací a chemickou úpravou. Neměl by být problém. Marek Klíč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za skoro odbornej článek, ale voda zapáchá doslova chemickým zápachem a ne močůvkou. A zapáchá tak studená voda i voda teplá. Možná doporučuji přečíst všechny příspěvky, než reagovat a psát o něčem jiném. Problém je, že když tu vodu chcete vypít, tak je to skoro jako by chtěl vypít postřik. Opravdu to nechutná dobře. Jestli máte úpravnu vody a nic necítíte, tak je možné že to vaše zařízení to eliminuje. Sice nevím na co domácí upravna vody na již upravenou vodu, na vodu ze studny bych to chápal, ale proti gustu ...

      Vymazat
    2. Chtěl jsem napsat něco podobného. To doopravdy není o zápachu tlející vody! Jestli má být božická voda kojenecká (a tak byla vždycky prezentovaná), musí splňovat ty nejpřísnější limity. Taky si myslím, že tuto polemiku nemusí brát nikdo osobně. Jsme všichni na jedné lodi - tj. na jedné vodě! (lan)

      Vymazat
    3. Ještě jsem zapomněl doplnit jeden poznatek: Odstátá voda (třeba napuštěná do džbánu a stojící na stole) je po několika hodinách díky podivnému odéru nepoživatelná.

      Vymazat
  12. Plastova příchuť. No jo. Po dobách kamenných a bronzových je tu doba plastova.
    Já mám doma vodu v železe, bydlím u vodojemu, problém žádný. Ani odstatá nic nedělá.
    Jediný problém je akvárium. V naší vodě ryby hynou. Božím jim vodu z vodovodu ze Znojma. Ta må jiné PH.
    Jen můj poznatek.
    Jinak vodu do domu nijak neupravuji. Vodoměr a už je v domě.
    H

    OdpovědětVymazat