úterý 12. března 2019

Přispějí Božice na stavbu nového bazénu ve Znojmě?

Po mnoha letech se ve Znojmě setkali starostové znojemského regionu. Sezval je starosta Znojma Jan Grois (ČSSD) a konalo se ve čtvrtek 7.3.2019 v Louckém klášteře. Hlavním bodem jednání byla stavba nového krytého bazénu ve Znojmě.


Ostatní důležité body setkání, jako byla diskuze o dopravní situaci na Znojemsku nebo změny v odpadovém hospodářství, zůstaly ve stínu plánovaného znojemského bazénu. Nejde přitom o nic menšího než o spolufinancování této stavby obcemi Znojemska.
Kdo neví, tak tento "moderní" současný systém spolufinancování se praktikuje prakticky všude. Vůbec nepřekvapí, že s tímto způsobem financování přišla Evropská unie. Ona nám to nenařizuje, ale ukazuje, jak to dělá ona. No a její učenliví členové (vláda, kraje, města, obce) to začali praktikovat i u nás.
Problémy vidím dva: Vedení města Znojma prosazuje stavbu nového krytého bazénu v Louce, zatímco část zastupitelstva (nevím jaká) je pro stavbu nového bazénu v místech současných lázní. V případě stavby v Louce se jistě ještě víc zkomplikuje dopravní situace v jižní části města.
Druhý problém by byl ryze božický. Když bychom přispívali na stavbu krytého bazénu ve Znojmě, má smysl vrážet miliony do bazénu v Božicích? Pokud se rozhodneme, že chceme modernizovat a udržovat funkční bazén v Božicích, měli bychom znojemský bazén odpískat. Co na to říkáte vy, vážení občané Božic?
                   (lan)

1 komentář:

  1. Má stát více než 200 000 000 Kč. Podporu výstavbě i nějaké peníze slíbil kraj a město Mor. Krumlov.

    OdpovědětVymazat