neděle 16. února 2020

Fotoseriál: Jak se změnilo toto místo

Prostranství před kulturákem dnes
Sem tam  budeme zveřejňovat božická zákoutí, která se během času změnila. Začínáme na místě velmi exponovaném a v průběhu let 2019 a 2020 změněném. Bude na vás, abyste si porovnali obě fotografie a uvědomili si, co se na prostranství před kulturním domem změnilo.

Stromy, které zmizely, musely jít pryč kvůli naší bezpečnosti. Byly krásné, vzrostlé a řada občanů s jejich pokácením nesouhlasí. Mají za to, že se to dalo řešit jinak. Jestli myslí něco ve stylu zmršené, podivně ořezané památné "lípy svobody" u staré české školy (dnešní ZUŠ), tak to raději pokácet a vysadit něco nového. Jako třeba nový "javor sametový" na okraji Parčíku republiky v téže lokalitě.
Naposledy se na prostranství před kulturákem kácelo preventivně zcela nedávno. Vzrostlý smrk šel k zemi. Řeknu to stručně: Smrky do Božic vůbec nepatří, takže jejich likvidace je více než pochopitelná. Pajasany, to jsou naopak invazivní rostliny, které tady taky nejsou původní, podobně jako akáty. Jenže mají jednu výhodu: Těm se tady u nás daří! Takže, babo raď!!!???

                                 (lan)

Tak to vypadalo před kulturákem ještě před dvěma lety...

A takto probíhaly úpravy prostranství v minulých letech:





15 komentářů:

  1. No byla to jedle, ale dejme tomu.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím jestli je to normální když člověk přijde do relaxu *nehledě na to plný lidí*a zaměstnankyně sedí na hoře na baru.opravdu pěkná podívaná.neni to co dřív.a to navštěvujeme relax docela často.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase ne všechny.ať sedí, ale když tam nikdo není.taky se nám to stalo v poslední době.hlavně neházet všechny do jednoho pytle :)

      Vymazat
    2. Ale no tak..., když je Relax plný lidí nemá čas sedět nebo je tam samoobsluha? A víte, že obsluha má i funkci plavčíka ne jen barmana? Takže i když sedí na baru, tak vlastně pracuje. Úhel pohledu...

      Vymazat
    3. A jak pracuje? :) pokud jako plavčik tak nemá co sedět na baru ale u dveří do bazénu.tak jsme byli asi slepý když jsme tam o víkendu byli.a obsluha seděla zády k bazénu. Tak to nemělo co společného ani s plavčíkem. Každého věc. Ale nedělá to dobrý dojem. Náš úhel pohledu.

      Vymazat
    4. Můžete si stěžoval na obcí a jmenovitě říct, ale to ne. Ono se hodí to napsat anonymně. Ale všechny to snad nedělají ne??

      Vymazat
    5. Na obci by to měli hlavně vědět.. Jsou to jejich zaměstnavatelé. Přeci tam musí chodit... A vůbec toto je diskuse zase která se úplně otočila v něco jiného

      Vymazat
    6. Na obcí to určitě kvůli vám ví, a dotyčná si to už snad rozmyslí.

      Vymazat
  3. a ještě se stává,že tam pracují rodinní příslušníci....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se tady řeší nepodstatné věci. Důležité je, že bazén funguje a návštěvníci jsou spokojení. Komu se to nelíbí, ať jede do Láčka nebo do Pasohlávek! :)

      Vymazat
    2. pro mě tedy podstatná věc,když dotyčný píše"že plavčík sedí zády k bazénu". Nemusím jezdit jak píšete do"Láčka nebo Pasohlávek",stačí zajít do Znojma do městských lázní....jak má vypadat funkce plavčíka.

      Vymazat
    3. Dobrý den, koukám a musím se usmívat. Jenže plavčík v městských lázní určitě nedělá pizzu, není u kasy a nevybírá vstupné a neuklízí v šatnách. Sedí na bazene a hlída. To by jste pak neměl kafíčko. Kdyby seděli holky na bazene.

      Vymazat
    4. Můžete jít na brigádu, jestli nejste rodina s nikým z Božice.;-)

      Vymazat
  4. Tady někdo někomu stoupl na kuří oko asi:) jezdíme dost dlouho.. Jinak je vše ok.takhle se drží zákazníci.. Hned poslat jinam.

    OdpovědětVymazat