úterý 25. února 2020

Znojmo neschválilo dodatek k areálu jatek. Díky Pirátům (akt. 6.3.)

Pondělní zasedání zastupitelstva města Znojma mj. hlasy všech přítomných neschválilo nevýhodný dodatek k areálu bývalých jatek. Návrh podal zastupitel Pavel Nevrkla (Piráti).


Na FB Pirátů Znojemska píše: Zastupitelstvo města Znojma se rozhodlo neschválit dodatek o prodloužení lhůty ke splnění povinnosti zaměstnanosti a výstavby výrobního podniku majiteli areálu bývalých jatek. Jsme rádi, že se povedlo toto zamítnutí dodatku prosadit.

Pro neschválení dodatku hlasovali všichni přítomní zastupitelé. Bude zadána ekonomická analýza, která posoudí aktuální a minulé hodnoty areálu a spočitatelné dopady možných rozhodnutí. Podle toho se pak půjde rozhodnout, která varianta postupu je pro město Znojmo nejlepší. I nadále budeme tomuto problému věnovat pozornost a chceme se podílet na jeho řešení.

                                 (lan)


K tématu se v pátek 6. března 2020 vrací Znojemský deník:


Původně jako úspěch označovaný prodej areálu bývalých jatek ve Znojmě dostává pachuť na patře. Novému vlastníkovi se zatím nedaří začít fakticky stavět. Zvládl jen demolici. Také proto nyní od města dostal smluvní pokutu. Padesát tisíc korun pokuty ovšem opozice označuje jako směšnou částku.

Problémem se zabývali i znojemští zastupitelé. Na svém posledním jednání odmítli prodloužit dodatek ke smlouvě a požadují tak od K-Produktu co nejrychlejší zahájení výstavby výrobního podniku. „Zastupitelstvo přijalo usnesení v tom smyslu, že se dodatek ke smlouvě neschvaluje. To je z mého pohledu významný krok. Do konce roku 2021 by měla společnost K-Produkt zamýšlenou stavbu dokončit. To ovšem podle mne nemůže stihnout. Nyní tak má dostat první sankci, která je sice směšná, ale je součástí smlouvy,“ uvedl zastupitel Pavel Nevrkla (Piráti).


Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/znojmo-jatka-pokuta-k-produkt.html

Výši pokuty potvrdila Znojemskému deníku Rovnost mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková. „V souladu s kupní smlouvou může město požadovat smluvní pokutu za porušení povinností sjednaných ve smlouvě ve výši padesát tisíc korun. Výzvu k zaplacení jsme ještě v únoru odeslali kupujícímu, tedy společnosti K-Produkt Holding s.r.o. Splatnost smluvní pokuty byla stanovena do 16.března letošního roku," dodala mluvčí.
Jednatel K-Produktu Jiří Kún tvrdí, že pokutu zaplatí a naznačuje, co stálo za problémy spojené s nezahájenou výstavbou nového podniku. „Pokutu platit samozřejmě budeme. Mnoho nového nyní říci nemohu. Snad jen to, že dál jednáme s městem. Za potížemi stojí odstoupení jednoho našeho investora. Proto jsme ještě nezačali stavět. I když stavba fakticky již začala demolicí starých budov. Chceme se s městem domluvit tak, aby byli všichni spokojeni. Věřím, že termín dokončení stavby příští rok zvládneme,“ reagoval Kún.
Jak dodal, v úvahu připadá i případné odstoupení od smlouvy, kterou město jatka K-Produktu prodalo. „Odstoupení od celé kupní smlouvy by podle mne bylo nyní předčasné. Nevíme totiž, co by po Znojmu K-Produkt chtěl, na kolik korun by případně vyčíslil už provedenou demolici starých objektů jatek a podobně,“ dodal Nevrkla s tím, že radnice bude zadávat ekonomickou analýzu k tomuto problému.
Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/znojmo-jatka-pokuta-k-produkt.html

Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/znojmo-jatka-pokuta-k-produkt.html

Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/znojmo-jatka-pokuta-k-produkt.html
Na znojemské radnici vládnoucí sociální demokracie přitom prodej jatek označila za úspěch. „Při prodeji jsme kromě změny přístupu, kdy nejvyšší nabídnutou cenu jsme nechali na zájemcích, současně chtěli, aby se nový majitel zaručil, že nabyté pozemky využije ke komerčním účelům a zaměstná minimálně dvacet lidí," vyjádřil se k prodeji v roce 2016 tehdejší starosta města Vlastimil Gabrhel.
Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/znojmo-jatka-pokuta-k-produkt.html

1 komentář:

  1. Původně jako úspěch označovaný prodej areálu bývalých jatek ve Znojmě dostává pachuť na patře.„Zastupitelstvo přijalo usnesení v tom smyslu, že se dodatek ke smlouvě neschvaluje. To je z mého pohledu významný krok. Do konce roku 2021 by měla společnost K-Produkt zamýšlenou stavbu dokončit. To ovšem podle mne nemůže stihnout. Nyní tak má dostat první sankci, která je sice směšná, ale je součástí smlouvy,“ uvedl zastupitel Pavel Nevrkla (Piráti). Více čtěte na http://probozice.blogspot.com/2020/02/znojmo-neschvalilo-dodatek-k-arealu.html

    OdpovědětVymazat