úterý 27. října 2020

Božické děti můžou těm Hrabětickým tiše závidět


 Podle Znojemského deníku z 15. října byla v Hraběticích otevřena nově zrekonstruovaná mateřská škola. Škoda, že se totéž nepodařilo v Božicích, i když současná radnice to před časem avizovala. Vloni bylo na zasedání zastupitelstva konstatováno, že to v Božicích nakonec není vůbec třeba, že zde máme všechno OK. Já si to však nemyslím. Chtělo to jenom zažádat o státní dotaci...
Z několikaměsíčního nouzového provozu rovnou mezi pestrobarevné puntíky, proužky a obláčky vstoupily ve středu děti z mateřské školy v Hraběticích. Představitelé obce tam pro ně zrekonstruovali vnitřní prostory mateřské školy. Za zhruba čtyři miliony korun.

„Ve školce je nová elektřina, podlahy i podlahové topení, výmalba, sociální zařízení i zázemí pro pedagogy,“ vyjmenoval starosta obce František Treger.

Vše se podle něj podařilo díky dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj. „Celkem vyšly opravy i vybavení na zhruba čtyři miliony korun. Více než polovinu peněz jsme získali v dotaci, zbytek jsme zaplatili z obecního rozpočtu,“ vypočítal Treger.

„Ten nouzový stav stál rozhodně za to. Školka je prostornější, veselejší a moderní,“ pochvalovala si ředitelka základní a mateřské školy Vladimíra Bobková. Já jenom dodám, že Vlaďka je mou bývalou žákyní a později i kolegyní a že ji moc a moc přeji, aby se jí taková školka s chutí a radostí řídila.

        (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat