čtvrtek 8. října 2020

Kanál 40 v Božicích rušen: Proč?

 


Nevím, kolik z vás má podobný problém s příjmem pozemního digitálního na kanálu 40 z vysílače Mikulov-Děvín. Nám od 1.10.2020 (po vypnutí přechodové sítě) prostě a jednoduše nejde naladit TV Prima a její primácké sestry, které na uvedeném kanálu vysílají v rámci Multiplexu 22.

Signál je rušen a obraz se rozpadá. Možnou příčinou může být některý vojenský vysílač na posádce. Možná by pomohl nějaký filtr.

Rád zveřejním jakoukoliv radu nebo informaci, kam se obrátit o pomoc. Něco jsem už vyzkoušel, bohužel zatím nic...

Info na webu:

Programy skupin FTV Prima a Óčko se v éře DVB-T2 přesouvají do multiplexu 22, který na jihu Moravy vysílá na kanálu 40.

                                                               (lan)

6 komentářů:

  1. Na zdejší posádce jsou pouze pasivní systémy-přijímají signál,žádný vysílač zde není ,protože by rušil již zmíněné pasivy.Takže vojáci v tom prsty určitě nemají.

    OdpovědětVymazat
  2. Měl jsem podobný problém. Po vypnutí se nejprve zmizela ČT. Nešlo mi ji naladit. Pak zmizela nová a prima ale ČT všechny naskočily. Ostatní nic. Dotazoval jsem se a řada byla: vypni zesilovač antény, na toto není dobrý a funguje spíše jako rušička.,, Poslechl jsem a obraz jako víno :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepší rada je - nedívat se na TV:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Také problém se stanicemi Novy a Primy.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak několik aktualit k vysílání Primy a Novy. V neděli 11.10. ve 21:30 h jsme znovu dali automatické ladění, vše naskočilo a Primy jdou i dnes! Tak uvidíme. Napsal jsem též dotaz na radiokomunikace a z jejich odpovědi cituji:
    Rádi bychom Vás chtěli ubezpečit, že na všech vysílačích se signál vysílá v pořádku bez nějakých obtíží.
    Doporučujeme na Vašem zařízení nastavit tovární nastavení a opětovně provést automatické ladění nebo manuální ladění. Přehled kanálů k naladění dle Vašeho kraje, naleznete níže: https://www.dvbt2overeno.cz/harmonogram.
    Obecná opatření na příjmové straně, která je vhodné dodržovat – nepoužívat anténní soustavy uvnitř domu na půdách a podobně, vyvarovat se použití náhražkových pokojových antén, používat anténu s možností odstínění z ostatních směrů, v případě příjmu z více směrů při použití dvou a více antén je vhodné použití filtrů. Pokud možno nepoužívat anténní zesilovače na přímou viditelnost vysílače do vzdálenosti 20 km.
    V každé lokalitě jsou specifické příjmové podmínky TV signálu, mnohdy záleží na odrazech od okolní krajiny nebo zástavby.
    Anténní systém a jeho příjmové podmínky nelze bez potřebných měřících přístrojů adekvátně diagnostikovat.
    Při obtížích s televizním příjmem doporučujeme divákům obrátit se na odborný servis anténní techniky, který je vybaven nezbytnou měřicí technikou. Oni mají největší zkušenosti s realizací přijímacích antén v regionu své působnosti, proměří Vaší anténu a dostupné kmitočtové spektrum. Na základě těchto výsledků doporučí, případně realizují úpravu antény pro zajištění kvalitního příjmu.
    Kontakty na odborný servis nejrychleji naleznete prostřednictvím tohoto odkazu: https://www.dvbt2overeno.cz/servisy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím všechno funguje, jak má a chytneme všechny stanice, které naskočí při automatickém ladění. Obraz je v daleko lepší kvalitě než býval na přechodovém kanále 26. Teď Primu a její děti chytáme na kanále 40.

      Vymazat