úterý 13. října 2020

Znojemský starosta Grois má na kahánku


Po zastupitelích znojemské KDU-ČSL
, kteří vyzvali Jana Groise k odstoupení z funkce znojemského starosty, se v podobném duchu vyjádřili i přední členové koaličního partnera znojemského ANO 2011.

Jejich výzvu přetiskuji v plném znění:


Respektujeme výsledky komunálních voleb z roku 2018 a ctíme tehdejší vůli voličů města Znojma. Současně je ale nutné reflektovat vývoj situace ve Znojmě v posledních dnech a týdnech.
Negativní ráz vedení senátní kampaně ze strany kandidáta Jana Groise, strašení obyvatel a jejich rozdělování, to vše je v rozporu s vykonáváním funkce starosty našeho města.
Jsme přesvědčeni, že rolí starosty každého města je svoje obyvatele spojovat a hledat, co mají společné. Nikoliv je rozdělovat ve jménu svých osobních zájmů a cílů.
Výsledek senátních voleb ve Znojmě zároveň svědčí o ztrátě důvěryhodnosti starosty Jana Groise. Proto jsme požádali našeho koaličního partnera, Českou stranu sociálně demokratickou, o interní sebereflexi výše uvedených skutečností a odchod Jana Groise z vedení radnice.

Jan Blaha, David Štolpa, Radek Kaman, Petr Vodička, František Pokorný, Oldřich Staněk, Zdeněk Kolesa, zastupitelé města Znojma za ANO

K této výzvě připojuji ještě stanovisko opozičních znojemských zastupitelů ze sdružení PRO ZNOJMO:
Za porážkou Jana Groise lze jednoznačně vidět nejen jeho přepálenou osobní prezentaci, ale i falešně vytaženou "uprchlickou" kartu. Zejména mu podle našeho názoru přitížily nevysvětlené kauzy střetu zájmů z minulých let, trvající do současnosti. Shodou okolností v okamžiku otevření volebních místností druhého kola senátních voleb vyšel na prestižním internetovém Deníku N zcela zásadní článek investigativní novinářky Jany Ustohalové:
Článek je poměrně dlouhý a v předplatitelské sekci "zamčený". Dovolíme si zde proto v následující dny vyvěsit a okomentovat všechny kauzy Jana Groise, které jsou v článku s uvedením veřejně přístupných zdrojů výstižně popsány. Volební porážka Jana Groise v senátních volbách je totiž příležitostí upozornit znojemskou veřejnost na neudržitelnost dalšího setrvání tohoto muže v čele znojemské radnice. Podobně jak stojí v prohlášení našich kolegů zastupitelů za KDU-ČSL, i my jsme spolu s nimi připraveni k jednáním o rekonstrukci vedení znojemské radnice bez Jana Groise.
Petr Bojanovský
Lukáš David
Jiří Kacetl
Jakub Krainer
Olga Štefaniková
zastupitelé města Znojma - PRO ZNOJMO

Žádné komentáře:

Okomentovat