pátek 12. listopadu 2010

Florbal: Holiday Cup



  V úterý 27. 10. 2010 se starší žáci zúčastnili svého prvního florbalového turnaje v této sezoně. Turnaj se odehrál v Miroslavi a utkaly se v něm čtyři týmy. O pohár pro vítěze bojovali naši hráči s florbalisty z Miroslavi, Prosiměřic a Trstěnic.
Za božický tým nastoupil: Fiala, Jandásek, Kreuzwieser J., Maruštík, Svoboda, Široký, Švéda, Zifčák.
Hráči zahájili celý turnaj zápasem se soupeři hájícími barvy DDM Miroslav. S tímto úvodním zápasem se chlapci vypořádali velmi dobře. Soupeřům dovolili vstřelit pouze dva góly a sami se dokázali prosadit devětkrát.
Božice si tedy okusily první výhru. Nic však ještě nebylo rozhodnuto. Po malé pauze hráče čekal druhý zápas s týmem ZŠ Trstěnice. V něm božičtí florbalisté ukázali svoji sílu. Kvalitní souhrou a přesnými střelami ovládli tento zápas 14:2.

Po tomto zápase už byli naši hráči bráni jako tým, který má nemalé šance získat pohár pro vítěze. V cestě k celkovému vítězství stál však kvalitní soupeř. Tým ze ZŠ Prosiměřice prošel turnajem taky velmi dobře. Celkové skóre měli ale božičtí hráči lepší. V utkání o první místo stačila našim florbalistům tedy i remíza.


Do tohoto střetnutí „vlétly“ Prosiměřice velmi aktivně. Využily volnějšího posuzování pravidel a dostali se do vedení 3:0. To našimi chlapci sice otřáslo, ale nehodlali se vzdát. Dokázali se vrátit do zápasu a soupeři vstřelit několik branek. Náskok protihráčů ze začátku zápasu se však nepodařilo zmenšit. Výsledek „finále“ byl tedy 7:4 pro ZŠ Prosiměřice.

To, že božičtí florbalisté skončili těsně pod stupínkem nejvyšším, nic nemění na jejich vynikající hře během celého turnaje. Uznání si zaslouží brankař, celá obrana a všichni z útoku. Soupeřům hráči předvedli kvalitní kombinační hru, zápal pro florbal a důležité sportovní chování. V příštích turnajích se s hráči z Božic bude jistě počítat, jako s kvalitními soupeři.

Turnaje se celý tým mohl zúčastnit díky pí uč. Fojtíkové a rodičům, kteří hráče na zápasy dopravili.
Za vynikající druhé místo gratulujeme!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Miroslav Fojtík






Žádné komentáře:

Okomentovat