neděle 28. listopadu 2010

Škola: Den otevřených dveří


Na první adventní neděli připravila božická základní škola Den otevřených dveří. Přímá souvislost s nedávno dokončenými stavebními úpravami byla díky účasti stavebního dozoru Ing. Křemečka a starosty obce Karla Haly zjevná, ale běžní návštěvníci se o ní moc nedozvěděli. Škola byla na akci připravená a řada míst nabídla návštěvníkům nejen příjemný pohled, ale vtáhla je přímo do dění : tvůrčí dílna v učebně v přízemí, interaktivní tabule ve dvou učebnách, keramická dílna, optické hříčky ve fyzikální učebně a výborné pečivo vyráběné přímo ve cvičné kuchyni. Zaujalo nás panorama Prahy poskládané z barevných víček z plastových lahví, různé výtvarné ukázky a taky velice pěkné výrobky ketlování (vlastní výrobky šperků z drátků a korálků) před zeměpisnou pracovnou.
Jako pamětníka mě zaujaly především moderní učebny v podkroví. Až na výjimku byly ve třídách nové moderní lavice a potěšila nás vznikající jazyková laboratoř. Peněz na další modernizaci naší školy určitě nebude nikdy dost, škola však je určitě jednou z výstavních skříní každé obce a tak by i do budoucna měla obec pamatovat na investování do dalších smysluplných úprav – vnitřních, stejně jako těch vnějších.

                                                              Ladislav Nevrkla




















2 komentáře:

  1. 3. 12. 2010
    Ve středu 8. 12. 2010 bude omezen provoz školy z důvodů účasti pedagogů na protestním shromáždení ve Znojmě. Více informací mají žáci v žákovských knížkách.
    Provoz šk. družiny, mateřských škol a jídelen zajištěn.
    Převzato z http://www.zs.bozice.indos.cz/
    (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Zpráva z Rovnosti:
    "Citonice, 10.55 - Běžný školní den mají žáci základní školy v Citonicích na Znojemsku. „My jsme nikdy nestávkovali. Proto děti učíme i dnes. Pravdou je, že pedagogů se vládní opatření příliš nedotknou. Jedná se především o provozní pracovníky škol. Svůj nesouhlas se škrty a podporu stávkujícím dáme najevo například tím, že vyvěsíme plakát s našim názorem,“ nastínil ředitel citonické základní školy Jindřich Bulín.
    (lan)

    OdpovědětVymazat