neděle 21. listopadu 2010

Retro: O čem jsme psali před rokem 1


Čas letí jako bláznivý, zpíval kdysi  „božský“ Karel Gott. Fakt letí, a tak jsem se rozhodl, že se asi tak jedenkrát za měsíc poohlédneme, o čem jsme na našem webu „probozice“ psali právě před rokem.
Takže, o čem že jsme to psali během loňského listopadu 2009? Tak třeba v rubrice K věci jsme otiskli zamyšlení Kolik metrů kanalizace uděláme za milion? nebo sloupek Co na to občan? týkající se využití dotací na úpravu prostranství a silnice u autobusové zastávky u sýpky a instalace sloupů s osvětlením u „umělky“ za školou. V rubrice Co se děje byly otištěny např. články České dráhy, stát ve státě! či Advent 2009. Připomněli jsme zde nejen kulaté narozeniny bývalého božického kněze P.Boleslava Chroboczka (obsáhlý rozhovor s ním  připravil Ing. Rudolf Žilík pro Noviny Niva), ale zmínil jsem se tam i o mikulovském proboštovi P. Stanislavu Krátkém, bývalém oblíbeném knězi v Hrádku. A právě včera (v sobotu 20.11.2010) se konalo v Mikulově poslední rozloučení s tímto vzácným a nevšedním člověkem. V téže rubrice najdeme též článek Muž na radnici. Letošní listopadové dění na naší radnici bylo ve znamení „střídání stráží“. A příjemným dozvukem volebního klání byl sobotní podvečer a večer před „Saloonem“ v Českých Křídlovicích. Výborný hostitel celé akce Petr Fiala totiž říká, že „sliby se mají plnit, nejen o Vánocích“.
A v naší nej...rubrice Fotbal jsem loňský poslední listopadový komentář (23.11.2009) nazval prorocky Slavnost končí, začíná všední den. Opory našeho letošního týmu mě v diskuzním fóru k letošní ne tak úspěšné podzimní části přesvědčili, že jim na našem fotbale moc a moc záleží a já jim stejně jako většina fanoušků věřím, že pro to na jaře udělají všechno. Jde taky o to, aby zůstali dobrým týmem i mimo zelený pažit. Věřím, že jim k tomu pomohla i sobotní večerní „závěrečná“ v salonku hostince Kudlička. Rád bych za rok v této rubrice psal, že to byl start ke zdárnému obratu sezony 2010/2011.
                                  Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Jedna z opor božického "áčka" Ing. Josef Šprencl se stal ve středu 24.11. místostarostou Bantic. Po trenérovi "áčka" Karlu Halovi, který se stal starostou Božic, vedoucím "áčka" Karlu Kučerovi, který se stal božickým radním, a "prezidentovi" klubu Janu Kudličkovi, který je členem zastupitelstva a finančního výboru, další zástupce božického fotbalu ve vysoké veřejné funkci. (lan)

    OdpovědětVymazat